Πικραμμένος: Ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα στη Novartis επί πρωθυπουργίας μου

Πικραμμένος: Ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα στη Novartis επί πρωθυπουργίας μου

Πικραμμένος

Ο πρώην πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης του 2012, Παναγιώτης Πικραμμένος, δήλωσε θύμα ανυπόστατων κατηγοριών, ψευδών και απαράδεκτων συκοφαντιών και εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος τόνισε με κάθε τρόπο πως στη σύντομη πρωθυπουργία του δεν χειρίστηκε καμία υπόθεση που αφορά τη φαρμακευτική Novartis.

Αποκάλεσε «μυθιστορηματικές κατηγορίες και όχι βάσιμες ενδείξεις» τις κατηγορίες και είπε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να «σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου, ο οποίος για πάνω από 40 χρόνια υπηρέτησε αυτή τη χώρα». Με λυγμούς ρώτησε το ακροατήριο «ακούστηκε ποτέ οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου;».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως «επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν από το υπουργείο Υγείας ή άλλο όργανο της υπηρεσιακής κυβέρνησης χρήματα, ούτε στη Novartis ούτε σε καμιά άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Εμείς στον ΕΟΠΠΥ και στα νοσοκομεία δώσαμε λεφτά».

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν εξέδωσε οποιαδήποτε πράξη για νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα», σημείωσε και πρόσθεσε πως «θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια για να μη χρεοκοπήσει».

Ο Π. Πικραμμένος, του οποίου το όνομα αναφέρεται στη δικογραφία για τη Novartis, καθώς κατάθεση μάρτυρα αναφέρει πως σύμφωνα με τρίτη μαρτυρία ο πρώην πρωθυπουργός λειτούργησε με στόχο προώθηση των συμφερόντων της Novartis, δήλωσε γεμάτος «συναισθήματα οργής και απογοήτευσης», ενώ ευχήθηκε να «λάμψει η αλήθεια και βγει άσπιλος στην κοινωνία».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/322384-Pikrammenos-Oydepote-katablethekan-chremata-ste-Novartis-epi-prothypoyrgias-moy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...