Πιονκγιάνκ: Τις γυναίκες και τα παιδιά πλήττουν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα

Πιονκγιάνκ: Τις γυναίκες και τα παιδιά πλήττουν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα

Η Πιονγκγιάνγκ εργάζεται για να διατηρήσει τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων, αλλά οι κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις πλήττουν ευάλωτες οικογένειες, τόνισε ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (DPRK) στα Ηνωμένα Εθνη.

Ο Χαν Ταε Σονγκ ζήτησε από την Νότια Κορέα να επιστρέψει τις 12 σερβιτόρες που «απήγαγε» τον Απρίλιο του 2016, ενώ αυτές εργαζόντουσαν στην Κίνα, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή «έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα».

Η Σεούλ έχει υποστηρίξει ότι οι 12 γυναίκες και ο ένας άνδρας επέλεξαν να αυτομολήσουν στη Νότια Κορέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε νωρίτερα σήμερα στην Κίνα επιδιώκοντας να εξασφαλίσει τη βοήθεια του Πεκίνου στη χαλιναγώγηση της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι ο απομονωμένος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη χώρα του με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

«Οι ΗΠΑ και άλλες εχθρικές δυνάμεις εμποδίζουν με κάθε δυνατό τρόπο τον λαό μας να απολαμβάνει τα ανθρώπινα δικαιώματά του, καταφεύγοντας σε μοχθηρές μεθόδους και μέσα κάθε είδους στην προσπάθειά τους να καταπνίξουν τις ιδέες και το σύστημα της DPRK», τόνισε ο Χαν στην Επιτροπή για την εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον Χαν, «χειραγώγησε» τα ψηφίσματα για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της χώρας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες παραβίασαν την εθνική κυριαρχία της Βόρειας Κορέας και το δικαίωμά της στην ύπαρξη και στην ανάπτυξη.

«Εξαιτίας αυτών των απάνθρωπων οικονομικών κυρώσεων, ευάλωτοι πληθυσμοί, όπως γυναίκες και παιδιά πέφτουν…θύματα».
«Τέτοιες κυρώσεις κατά της ανθρωπότητας που εμποδίζουν ακόμη και τη διανομή ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων που προορίζονται για την υγεία της μητέρας και του παιδιού και των βασικών αγαθών της καθημερινής ζωής, ακόμη και ποδηλάτων παιδιών, απειλούν την προστασία και την προαγωγή των δικαιωμάτων των γυναικών, ακόμη και το δικαίωμα επιβίωσης των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά.

Η Σεούλ επέβαλε την Δευτέρα μονομερείς κυρώσεις εις βάρος 18 Βορειοκορεατών, απαγορεύοντας όλες τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ αυτών και Νοτιοκορεατών, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας να διακόψει τις παράνομες χρηματικές ροές της Πιονγκγιάνγκ.

Η Ιαπωνία παράλληλα ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις ενάντια σε αυτό το απομονωμένο κράτος σε απάντηση στη διαρκή απειλή που θέτουν τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/308876-Pionkgiank-Tis-gynaikes-kai-ta-paidia-plettoyn-oi-kyroseis-poy-echoyn-epiblethei-ste-chora ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...