Πιο δύσκολες οι ρυθμίσεις των 100 δόσεων

Πιο δύσκολες οι ρυθμίσεις των 100 δόσεων

Έτσι, από σήμερα μέχρι και την 30η Ιουνίου όλοι οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις είναι υποχρεωμένοι να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο σε διάστημα 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, θα βγουν αυτόματα από την ρύθμιση τω 100 δόσεων και θα χάσουν όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή πρόσφερε.

Υπενθυμίζουμε ότι το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα ήθελε τους οφειλέτες να εξοφλούν τα χρέη τους σε διάστημα 30 ημερών από την λήψη του ειδοποιητηρίου το οποίο όμως σε αρκετές περιπτώσεις καθυστερούσε. Πλέον ο οφειλέτης πρέπει να πληρώσει τη νέα του οφειλή από την στιγμή που εκείνη καθίσταται ληξιπρόθεσμη και όχι από την στιγμή που θα λάβει το ειδοποιητήριο.

Αλλαγές από την 1η Ιουλίου του 2016

Τα πράγματα από την 1η Ιουλίου του 2016 γίνονται πιο δύσκολα για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς μειώνεται η χρονική προθεσμία από τις 30 μέρες στις 15. Η εν λόγω αλλαγή θα ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017 η ρύθμιση χάνεται στην περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερήσει για 10 ημέρες .

Τέλος, από την 1η Ιανουαρίου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους,. Έτσι όσοι καθυστερήσουν έστω και μία μέρα να καταβάλλουν την νέα τους οφειλή προς το δημόσιο, θα βγαίνουν εκτός ρύθμισης.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...