Πιο υγιείς όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα!

Πιο υγιείς όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα!
Όσοι ζουν σε παραλιακές περιοχές τείνουν να έχουν καλύτερο επίπεδο υγείας συγκριτικά με εκείνους που ζουν στην ενδοχώρα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Όσοι ζουν σε παραλιακές περιοχές τείνουν να έχουν καλύτερο επίπεδο υγείας συγκριτικά με εκείνους που ζουν στην ενδοχώρα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για το Περιβάλλον και την Υγεία, το οποίο ανήκει στο Peninsula College of Medicine and Dentistry των Πανεπιστημίων Exeter και Plymouth. Οι ερευνητές του κέντρου χρησιμοποίησαν στοιχεία από την απογραφή του βρετανικού πληθυσμού του 2001, στην οποία συμμετείχαν 48 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσής τους έδειξαν ότι κατά μέσο όρο οι πληθυσμοί που ζουν σε παραλιακές περιοχές χαρακτηρίζουν συχνότερα την κατάσταση της υγείας τους ως «καλή» (και όχι ως «ικανοποιητική» ή «κακή»), συγκριτικά με τους κατοίκους της ενδοχώρας. Μάλιστα, ο εν λόγω συσχετισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στους κατοίκους των πιο οικονομικά υποβαθμισμένων κοινοτήτων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι μπορεί η διαφορά που παρατήρησαν να είναι μικρή, αλλά όταν αναφέρεται στο σύνολο του πληθυσμού, τότε μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Εκτιμάται ότι η ζωή κοντά στη θάλασσα έχει την ιδιότητα να απαλύνει το στρες, κάτι που έχει φανεί και από προηγούμενες μελέτες, η πιο πρόσφατη εκ των οποίων κατέληγε στο συμπέρασμα ότι αισθανόμαστε πολύ πιο χαλαροί μετά από μια μέρα στην παραλία, σε σύγκριση με μια μέρα στην εξοχή ή το πάρκο.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...