Πιτσιλής: Η εξοικονόμηση πόρων, θα φέρει μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης

Πιτσιλής: Η εξοικονόμηση πόρων, θα φέρει μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης

«Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε ώστε σταδιακά να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση. Υπάρχουν πολλές δομές που πρέπει να επανεξεταστούν, οι συγχωνεύσεις μπορούν να φέρουν εξοικονόμηση πόρων, όπως και η ανανέωση του εξοπλισμού μας. Ο σημαντικότερος πόρος είναι ο χρόνος», δήλωσε ο Επικεφαλής της της ανεξάρτητης αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης.

 

 Ο κ. Πιτσιλής, βρίσκεται στις ΗΠΑ, για να παρακολουθήσει το ετήσιο συνέδριο του Capital Link, μαζί με στελέχη της κυβέρνησης, όπου παρουσιάζονται οι επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας. Στο περιθώριο του συνεδρίου, οι Έλληνες υπουργοί, αναμένεται να πραγματοποιήσουν σημαντικές συναντήσεις με ξένους επενδυτές. «Βρήκαμε ενδιαφέρουσα την περσινή επίσκεψη και πήραμε θετική ανταπόκριση για τη χώρα. Θα παρουσιάσουμε τι εξελίξεις είχαμε σε σχέση με πέρυσι και για να ακούσουμε τους επενδυτές», είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

 

 

Στόχος, τόνισε ο ίδιος, είναι  να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να βελτιώσουμε την παροχή των υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης «Πρόθεσή μας να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, όπως οι επιστροφές φόρων. Τώρα είναι λίγο πάνω από 1 δις ευρώ (από περίπου 2,5 δις τον Σεπτέμβριο). Το πρώτο βήμα στις επενδύσεις είναι η εμπιστοσύνη. Με μαγικό ραβδάκι δεν αλλάζουν τα πράγματα, αλλά υπάρχει η βούληση από μέρους μας».

 

Στην ΑΑΔΕ, επεξεργάζονται σημαντικές αλλαγές που αναμένεται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, με τον κ. Πιτσιλή να επισημαίνει ότι είναι  «επιβεβλημένες οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στην ΑΑΔΕ. Έχουμε ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων, ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο για το πώς θέλουμε την ΑΑΔΕ, με αξιόπιστες υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη από απόσταση, με έμφαση στη συστηματοποίηση της πληροφορίας, με σύγχρονες συνθήκες εργασίας, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων».

 

Για  τη φορολοταρία, είπε ότι την βλέπει ως ένα κίνητρο για τη χρήση του πλαστικού χρήματος. «Εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της μάχης κατά της φοροδιαφυγής. Στόχος μέσα στο 2018 να σταματήσουν κάποιες έντυπες ειδοποιήσεις, για να στραφεί ο πολίτης στο taxisnet».

 

Κλείνοντας ο Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε στους σεισμοπαθείς της Λέσβου και της Κω, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τον νόμο, δικαιούνται απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2017 και 2018. «Για να γίνει αυτό πρέπει να υποβάλουν μια αίτηση στη ΔΟΥ. Μέχρι την Τρίτη θα εκδώσουμε την απόφαση με τις σχετικές λεπτομέρειες. Εργαζόμαστε μέχρι το τέλος του χρόνου να γίνει η επανεκκαθάριση. Αν ο φόρος έχει πληρωθεί, θα επιστραφεί ή θα συμψηφιστεί. Επίσης, πρέπει να κάνουν τροποποίηση στο Ε9 ως το τέλος του χρόνου όσοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή» είπε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313184-Pitsiles-E-exoikonomese-poron-tha-pherei-meiose-tes-phorologikes-epibarynses ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...