Πιτσιλής: Λουκέτο 30 ημερών σε όσους παρεμποδίσουν τον έλεγχο!

Βαρύς θα πέσει ο «πέλεκυς» σε όσους αρνηθούν, ή παρεμποδίσουν των έλεγχο από τα κλιμάκια της εφορίας, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, το λουκέτο φτάνει και τις 30 ημέρες!

Ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ, τόνισε πως το μέτρο προβλέπει δύο ξεχωριστές  κατηγορίες παραβάσεων, που η κάθε μία έχει διαφορετική ποινή. 

1)Η πρώτη  ομάδα παραβάσεων αφορά την παρεμπόδιση ελέγχου με άσκηση βίας ή απειλές ή την καθ’ υποτροπήν παράβαση, με ποινή το κλείσιμο για μέχρι 30 ημέρες κατόπιν διαδικασίας η οποία διαρκεί 20 με 25 ημέρες λόγω της δυνατότητας που έχει ο παραβάτης να παράσχει εξηγήσεις προς την ΓΓΔΕ. Περιπτώσεις σαν και αυτή της Ροδου, όπου υπάλληλοι κέντρου διασκέδασης, εμπόδισαν τον έλεγχο για να γλυτώσουν από το αυτόφωρο λουκέτο του 48ώρου και το κατάστημα  να παραμείνει ανοιχτό τον Δεκαπενταύγουστο.

2) Η δεύτερη περίπτωση αφορά την ποινή του 48ωρου λουκέτου για την το οποίο είναι αυτόφωρο, δηλαδή επιβάλλεται άμεσα από τον προϊστάμενο του κλιμακίου που κάνει τον έλεγχο, αν εντοπιστούν να μην έχουν εκδοθεί 10 ή παραπάνω αποδείξεις ή συνολικό ποσό αποδείξεων που δεν έχουν «κοπεί» 500 ευρώ και πάνω.

Ο Γιώργος Πιτσιλής έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο ότι το 2016,  είναι η πρώτη χρονιά, που το μέτρο του «λουκέτου» σε μία επιχείρηση εφαρμόζεται με συνέπεια και με αυστηρότητα.  Αντί για ένα πρόστιμο,  οι παράνομοι υποχρεώνονται να «κατεβάσουν ρολά», προς παραδειγματισμό των άλλων επιχειρήσεων της αγοράς. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...