Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έχουν 65.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έχουν 65.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ
Καλύπτουν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος για την περίθαλψη όσων χρωστούν σε αφαλιστικά ταμεία

Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έχουν οι 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ που καλύπτουν τα κριτήρια που θέτει ο σχετικός νόμος όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ο αριθμός αυτός προέκυψε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις της ΗΔΙΚΑ που αποκάλυψαν ότι οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είχαν α) οφειλές μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 και β) το μέσο εισόδημά τους την τριετία 2011-2014 δεν ξεπερνούσε τα 12.000 ευρώ.

Τα στοιχεία των δικαιούχων έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού  συστήματος «ΑΤΛΑΣ» και έτσι – όπως όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας μας – δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ για  θεώρηση των βιβλιαρίων τους, καθώς  όλοι οι  αρμόδιοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στους οποίους μπορούν να αποταθούν έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης της ηλεκτρονικής θεώρησης. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:

«Ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της κρίσης, παρέχοντας πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, στοχευμένα και αποτελεσματικά, σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και τις οικογένειες τους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα».

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι 65.835 ασφαλισμένοι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και να ενημερώνονται για την καταχώρηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...