Πλεόνασμα 188,5 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ, αντί για έλλειμμα 756 εκατ. ευρώ

Πλεόνασμα 188,5 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ, αντί για έλλειμμα 756 εκατ. ευρώ

ΕΦΚΑ

“Τα στοιχεία δίνουν απάντηση στα ψεύδη της αντιπολίτευσης και μερίδας των ΜΜΕ, που αμφισβητούσαν την πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ και μιλούσαν για «πλασματικό πλεόνασμα»”

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι «η αναθεώρηση των μεγεθών του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για το 2017, επιβεβαιώνει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και το έλλειμμα αξιοπιστίας όσων το αμφισβητούσαν», επισημαίνοντας ότι το ετήσιο αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε προϋπολογισμένο δημοσιονομικό πλεόνασμα 188,5 εκατομμυρίων ευρώ από αρχικά προϋπολογισμένο δημοσιονομικό έλλειμμα 756 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «τα στοιχεία δίνουν απάντηση στα ψεύδη της αντιπολίτευσης και μερίδας των ΜΜΕ, που αμφισβητούσαν την πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ και μιλούσαν για «πλασματικό πλεόνασμα»».

«Ο ΕΦΚΑ στέκεται στα πόδια του και το αποδεικνύει καθημερινά. Θα συνεχίσει να το κάνει, σε πείσμα όσων επιδιώκουν την υπονόμευση του δημόσιου συστήματος κοινωνική ασφάλισης, το οποίο σήμερα ανακτά την αξιοπιστία του» τονίζει το υπουργείο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303844-Pleonasma-188-5-ekat-eyro-ston-EPHKA-anti-gia-elleimma-756-ekat-eyro ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...