Πληρωμένη απάντηση Τσακαλώτου στην κριτική για την ανακεφαλαιοποίηση

Πληρωμένη απάντηση Τσακαλώτου στην κριτική για την ανακεφαλαιοποίηση

Τσακαλώτος για Θεοχάρη: Να ζητήσει συγγνώμη για τον λαϊκισμό του 

Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε όσους άσκησαν  κριτική στον τρόπο με τον οποίο προχώρησε η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση επέλεξε την πιο συμφέρουσα λύση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η κριτική της αντιπολίτευσης για τις τράπεζες, είχε ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας λόγω για σκάνδαλο και ξεπούλημα, για το οποίο θα έπρεπε να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή στην βουλή. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση της βουλής επί του προϋπολογισμού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιούργησε  «ντεζαβαντάζ» για τους μετόχους με το να υποχρεώνει a priori τους πωλητές των μετοχών να αποδεχθούν οποιαδήποτε τιμής πώλησης.

Στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών  «ξεδιάλυνε» το τοπίο,  δηλώνοντας αναλυτικά πως, η κυβέρνηση είχε δύο λύσεις για τις προνομιούχες μετοχές των τραπεζών, ή να μετατραπούν στο μέσο όρο της τιμής των τελευταίων 12 μηνών ή να καθοριστεί η τιμή τους από τα βιβλία προσφοράς. Απέναντι σε αυτό το δίλλημα, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην διαλέξει καμία από τις δύο εναλλακτικές. Ο τρόπος που επιλέχθηκε, ήταν να μην μετατραπούν οι τιμές και η επιλογή αυτή, αποδείχτηκε στο τέλος και η πιο συμφέρουσα.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κυρίου Θεοχάρη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον κάλεσε να «ζητήσει συγγνώμη για τον λαϊκισμό του».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...