Πληρώνεται ο μισθός του Ιουλίου στον ΟΑΣΘ

Χρήστος Σπίρτζης

Χρ.Σπίρτζης: Αυτό που ζει η χώρα είναι ένα εκβιασμός

Πληρώνεται σήμερα προκαταβολικά, το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στα δεδουλευμένα ενός μηνός των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, από τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Όπως έγινε γνωστό,  ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή στο  Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών να ελέγξει, εάν πράγματι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι και ότι τα  χρήματα δεν θα αποδοθούν σε άλλες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ.

Αναλυτικά,  θα κατατεθούν στον ΟΑΣΘ 2.874.896,61 ευρώ, που είναι το ύψος των οφειλόμενων δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την επιστολή  (αρ. πρωτ. 9801/12-09-2016),  που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, κ. Χρήστος Στεφανίδης.

Από το υπουργείο τονίζεται πως δεν επιτραπεί  να πάε  ούτε ένα ευρώ από την επιχορήγηση προς τον ΟΑΣΘ, για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη ή υποχρέωση του Οργανισμού, πριν την εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους.

«Η αγωνία και  ο αγώνας μας, είναι, να αντιμετωπίσουμε  οριστικά το άγος του ΟΑΣΘ, υπέρ των πολιτών της Θεσσαλονίκης, με απόλυτη κατοχύρωση του δημοσίου και του κοινωνικού συμφέροντος», τόνισε ο  υπουργός Χρήστος Σπίρτζης για να προσθέσει στην συνέχεια, ότι  «Αυτό που ζει η χώρα και η Θεσσαλονίκη, είναι ένα εκβιασμός και μία ομηρεία, από μία ληστρική-μονοπωλιακή σύμβαση του ΟΑΣΘ, που σύνηψε δεκαετίες πίσω, το παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε με δήλωσή του, πως «δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και αυτός ο εκβιασμός. Πρέπει να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους», καθώς  «αυτός που ταλαιπωρείται σήμερα, είναι ο λαός της Θεσσαλονίκης».

Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι χρειάζονται σημαντικές αλλαγές, γιατί αλλιώς αυτή η κατάσταση της «ταλαιπωρίας» θα συνεχιστεί, «αν αυτή η σύμβαση, αυτός ο εκβιασμός, που γίνεται εδώ και 60 χρόνια, συνεχιστεί». Όπως τόνισε  «Η συνέχιση της κατασπατάλησης των χρημάτων του ελληνικού λαού με πρόσθετες διεκδικήσεις, με διαιτησίες –που  όλως τυχαίως- δικαιώνουν πάντα τον ΟΑΣΘ, με ψέματα και συκοφαντίες προς την κυβέρνηση και το ΥΠΟΜΕΔΙ, το οποίο δε χρωστάει ούτε ένα ευρώ βάσει της ισχύουσας συμφωνίας, έχει τελειώσει».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...