Πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές, είστε έτοιμοι;

Πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές, είστε έτοιμοι;
Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μία ευκαιρία να έρθει η οικογένεια πιο κοντά.
Να αναπληρωθεί ένα μέρος του χρόνου, που χάθηκε στη διάρκεια του χειμώνα, λόγω των καθημερινών απαιτήσεων και υποχρεώσεων. Μεταξύ μας είναι και μία ευκαιρία να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια, τότε που τα καλοκαίρια χανόσασταν με τους φίλους σας και τα ποδήλατα. Παίζατε κρυφτό, κυνηγητό, μπουγέλο. Μαζευόσασταν και φτιάχνατε ιστορίες, με φανταστικά πλάσματα και υπερήρωες. Καμία έννοια, κανένα άγχος, τίποτα δεν μπορούσε να σας χαλάσει το καλοκαίρι. Κάπως έτσι λοιπόν, προτιμήστε να περάσετε με τα παιδιά σας στις διακοπές σας. Ξεχάστε τα μη και τα πρέπει. Λερωθείτε, παίξτε, γελάστε, τραγουδήστε, αφήστε τα κηρύγματα και τα μαθήματα καλής συμπεριφοράς από Σεπτέμβρη. Γίνετε ξανά παιδιά και ξυπνήστε τις αναμνήσεις σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να «απελευθερώσετε» τον αυθορμητισμό και τη φαντασία σας.

Ίσως χρειάζεστε μερικές ιδέες για παιχνίδια:

Αν έχετε αυλή, τολμήστε να φτιάξετε μια αυτοσχέδια πισίνα ή να εγκαταστήσετε μια πλαστική. Αφήστε τα μικρά σας να πλατσουρίζουν όλη μέρα και να γεμίζουν τα νεροπίστολα τους.

Αφού γεμίσετε τα νεροπίστολα σας, χωριστείτε σ” ομάδες. Μετατρέψτε το κλασσικό παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι» σε δροσιστικό κυνηγητό.  Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «πυροβολούν», να τρέχουν, να κρύβονται. Νικητής του παιχνιδιού θα είναι όποιος καταφέρει να μείνει στεγνός.

Αφού κουραστείτε, φτιάξτε δροσιστικούς χυμούς από φρούτα και απολαύστε τα. Μιλήστε για διάφορα θέματα. Για παράδειγμα, πείτε αν υπάρχει ζωή σ” έναν άλλο πλανήτη, πώς φαντάζεστε τους ανθρώπους εκεί. Αφού τους δώσετε μορφή, πάρτε χαρτί και μαρκαδόρους και ζωγραφίστε τους μακρινούς «γείτονες».

Στην παραλία παίξτε volley μέσα στη θάλασσα. Ακόμα, αν τα παιδιά είναι σε μία ηλικία που νιώθετε ασφάλεια για το κολύμπι τους, νοικιάστε ένα θαλάσσιο ποδήλατο, πηγαίνετε πιο βαθιά σε σημείο που να μην ενοχλείτε τους άλλους λουόμενους και ξεκινήστε τις βουτιές. Το ποδήλατο μετατρέπεται κάλλιστα σε βατήρας. Ακόμα, μπορείτε να πάρετε μαζί σας μάσκες για να εξερευνήσετε το βυθό.
Παίξτε μήλα στην παραλία με νερόμπομπες. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν και εσείς το ίδιο.

Ακόμα μπορείτε να οργανώσετε αγώνες ισορροπίας, τσουβαλοδρομίες  και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Προσαρμόστε τα παιχνίδια ανάλογα με το χώρο που είστε και τις δυνατότητες που έχετε.

Το ζητούμενο είναι να γίνετε συνομήλικοι με τα παιδιά σας. Δεν υπάρχει καλύτερο αγχολυτικό αλλά και καλύτερος τρόπος για να έρθετε ο ένας πιο κοντά στον άλλο.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...