«Πλώρη» για την πρωθυπουργία έβαλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

«Πλώρη» για την πρωθυπουργία έβαλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Μόνον όποιος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς Forza Italia Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Είμαστε περήφανοι για το ότι αντιπροσωπεύουμε στην χώρα μας την μεγάλη λαϊκή ευρωπαϊκή οικογένεια. Οι αξίες της είναι αξίες μου, σε κάθε λεπτομέρεια», δήλωσε ο κ. Μπερλουσκόνι, σε συνάντηση που οργάνωσε η ιταλική Κεντροδεξιά στο Φιούτζι, λίγο έξω από την Ρώμη.

Ο πρώην Καβαλιέρε πρόσθεσε ότι «η Αριστερά διέρχεται παντού κρίση» και ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού δεν κέρδισαν πουθενά. Παράλληλα, τόνισε ότι «περιμένει να του επιτραπεί, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Στρασβούργο, να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες ιταλικές βουλευτικές εκλογές», αλλά και ότι, όπως και να έχει, «θα δώσει δυναμικό “παρών” στην προεκλογική εκστρατεία».

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας φορολογικής, αμυντικής, και εξωτερικής πολιτικής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε «να πάψουν να αποφασίζουν τα πάντα οι ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά κράτη να ακολουθούν παθητικά». Όσο για τη Ρωσία, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε την χώρα αυτή να κοιτά μόνον προς Ανατολάς, διότι είναι μέρος της Δύσης».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, τέλος, ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός εξέφρασε την άποψη ότι «τα μεταναστευτικά ρεύματα μπορούν να σταματήσουν μόνον με την έγκριση ενός μεγάλου Σχεδίου Μάρσαλ για να βοηθηθούν οι χώρες καταγωγής των μεταναστών».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ήθελε να ηγηθεί της Κεντροδεξιάς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά την ίδια φιλοδοξία έχει και ο γραμματέας της εθνικιστικής δεξιάς – ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301534-Plore-gia-ten-prothypoyrgia-ebale-o-Silbio-Mperloyskoni ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...