«Πλώρη» για 25 εκατ. τουρίστες βάζει ο τουρισμός το 2016

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ (ΣΕΤΕ): ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!                                            

Συνεχίζεται η αυξητική τάση των τουριστικών κρατήσεων και όλα δείχνουν ότι οι ελεύσεις τουριστών το 2016, θα ανέλθουν στα 25 εκατομμύρια, δίχως την κρουαζιέρα, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, προσθέτοντας πως,  υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι θα υπάρξει και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, τόνισε, ότι

Σύμφωνα με τον ίδιο τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, δείχνουν πως και ο Αύγουστος θα συνεχίσει ανοδικά και με θετικό πρόσημο στις αφίξεις του σε σχέση με πέρυσι, όταν κινήθηκε στο -14% σε σχέση με το 2014, λόγω των τραπεζικών περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. 

Για το κρίσιμο κομμάτι των εσόδων,  υπογράμμισε, ότι υπάρχει στάση αναμονής, καθώς τα στοιχεία που επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, για το μήνα Ιούνιο δεν είναι ιδιαίτερα θετικά, παρουσιάζοντας μείωση στη μέση δαπάνη, των επισκεπτών.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία τα έσοδα να κινηθούν ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, καθώς έτσι θα «γυρίσουν και το ΑΕΠ στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο. Αυτό είναι και το στοίχημα».

Από την άλλη πλευρά, οι αφίξεις κινούνται ανοδικά και ο ίδιος τόνισε πως, τους επόμενους δύο μήνες, τα στοιχεία από τις αεροπορικές εταιρείες φανερώνουν σημαντική βελτίωση των πληροτήτων τους και γενικά η εικόνα του Αυγούστου θα είναι καλύτερη από αυτήν του Ιουλίου, προδιαθέτοντας ταυτόχρονα και για έναν καλό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Ένας από τους στόχους του ελληνικού τουρισμού είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ  επεσήμανε, πως ο Οκτώβριος θα είναι ένας καλός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό και φαίνεται ότι η συνδεσιμότητα (αεροπορικές πτήσεις) θα είναι έως τις αρχές Νοεμβρίου αρκετά καλή. Η πτώση του τουρισμού στην Τουρκία εξήγησε ο κ. Ανδρεάδης έχει ωφελήσει τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...