Ποια είναι τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας για τον μακελάρη του Λας Βέγκας

Ποια είναι τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας για τον μακελάρη του Λας Βέγκας

Πάντοκ

Οι αρχές στο Λας Βέγκας που ερευνούν τον μαζικό πυροβολισμό που κόστισε τη ζωή σε 58 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 500 άτομα, αποτελώντας το πιο θανατηφόρο τέτοιου είδους περιστατικό στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, πιστεύουν ότι ο μακελάρης Στέφεν Πάντοκ μάζευε τα όπλα και τα πυρομαχικά επί δεκαετίες και ότι σχεδίαζε προσεκτικά την επίθεση. Αλλά το τι οδήγησε τον Πάντοκ στις πράξεις του παραμένει μυστήριο.

 «Αυτό που ξέρουμε για τον Στέφεν Πάντοκ είναι ότι είναι ένας άνδρας που ξόδεψε δεκαετίες αποκτώντας όπλα και πυρομαχικά και ζούσε μια μυστική ζωή, μεγάλο κομμάτι της οποίας δεν θα καταλάβομε ποτέ πλήρως», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Κλάρκ, Τζόσεφ Λομπάρντο, σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τετάρτης, ξημερώματα Ελλάδας.

 Ο Λομπάρντο είπε ότι είναι δύσκολο γι’ αυτόν να πιστέψει ότι ο Πάντοκ έφτιαξε μόνος του ολόκληρο το οπλοστάσιο πυροβόλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών. «Πρέπει κανείς να υποθέσει ότι σε κάποιο σημείο είχε βοήθεια», δήλωσε ο σερίφης.

 Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι ο Πάντοκ προσπάθησε να επιβιώσει της επίθεσης. Επιπλέον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι είχε σχεδιάσει τη φυγή του από την τοποθεσία, νοικιάζοντας ένα δωμάτιο στο κοντινό ξενοδοχείο Όγκντεν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με το ειρωνικό για την υπόθεση όνομα, «Life Is Beautiful». Μπορεί να σχεδίαζε και δεύτερο χτύπημα.    

 Οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 50 όπλα στα τρία σημεία που έψαξαν, τα μισά τα βρήκαν στη σουίτα από την οποία έκανε την επίθεση ο μακελάρης. Μερικά από τα όπλα είχαν υποστεί τροποποιήσεις ώστε να πυροβολούν ως αυτόματα.

 Αυτό που προβληματίζει τους ερευνητές είναι ότι ο Πάντοκ δεν είχε τα ίδια κίνητρα που έχουν άλλοι δράστες μαζικών πυροβολισμών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304023-Poia-einai-ta-mechri-tora-eyremata-tes-ereynas-gia-ton-makelare-toy-Las-Begkas ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...