Ποια σπίτια επιχειρηματιών βγαίνουν στο «σφυρί» για… χρέη στο δημόσιο

Ποια σπίτια επιχειρηματιών βγαίνουν στο «σφυρί» για… χρέη στο δημόσιο
Στο «σφυρί» σπίτια επιχειρηματιών για… χρέη στο δημόσιο
Με ταχύτατους ρυθμούς αναρτώνται στην ηλεκτρονική σελίδα της ΓΓΔΕ ακίνητα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που βγαίνουν στο… «σφυρί».
Το πρόβλημα παραμένει, ωστόσο, η πολύ υψηλή τιμή εκκίνησης, η οποία μέχρι να αλλάξει ο νόμος, ορίζεται στο ύψος της αντικειμενικής αξίας, που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την εμπορική τιμή των περισσότερων ακινήτων.

Το αποτέλεσμα είναι η χαμηλή ή ανύπαρκτη ανταπόκριση στους πλειστηριασμούς, η αδυναμία του Δημοσίου να εισπράξει τα προσδοκώμενα και βέβαια η αδυναμία των οφειλετών να ελαφρύνουν το βάρος των οφειλών τους.

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου , το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλων Επιχειρήσεων, οι ΦΑΕ και άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΓΓΔΕ προωθούν πλειστηριασμούς 37 ακινήτων, μεταξύ των οποίων είναι μονοκατοικίες, μεζονέτες, διαμερίσματα, ένα λατομείο, ένα ξενοδοχείο και πολλά αγροτεμάχια, φυσικών και νομικών προσώπων που χρωστάνε πάνω από 300.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών.
Ανάμεσα στα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι και 14 της εταιρείας ένδυσης του Αντώνη Καρούζο, όπως το γωνιακό ακίνητο στο Κολωνάκι με τιμή εκκίνησης 4,168 εκατ. ευρώ.

Επίσης μεταξύ των περιπτώσεων που ξεχωρίζουν είναι αυτή όπου η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, προχωρά σε πλειστηριασμό διαμερίσματος επιχειρηματία, εμβαδού 163 τ.μ στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, στον έβδομο όροφο με τιμή εκκίνησης τις 650.000 ευρώ.
Επιπλέον υπάρχουν: οικόπεδο 238 τ.μ με οικοδομή στα Βριλήσσια έναντι 480.000 ευρώ και για αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων στη θέση Πουρνάρι Πυλαίας Θεσσαλονίκης έναντι 400.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συμφωνία με την Τρόικα, η τιμή εκκίνησης για τους πλειστηριασμούς θα είναι στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας, ενώ στην περίπτωση άγονης διαδικασίας, θα επαναλαμβάνεται εντός 15 ημερών στο 50% της πρώτης τιμής και εφόσον εκ νέου δεν υπάρχει ενδιαφέρον, τότε η τιμή θα ορίζεται από το Δικαστήριο.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...