Ποια συνέκρινε τον Τραμπ με τον Χίτλερ

Κυριακή 12/06/2016 – 11:32Η διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett Packard, Μεγκ Ουίτμαν, μια από τους σημαντικότερους χορηγούς των Ρεπουμπλικάνων, επέμεινε στην αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την Προεδρία των ΗΠΑ. Μάλιστα, τον συνέκρινε με φασίστες ηγέτες όπως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσολίνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η Μεγκ Ουίτμαν φέρεται να έκανε αυτή την τοποθέτηση προχθές Παρασκευή, σε μια εκδήλωση με οικοδεσπότη τον άλλοτε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ, όπου παράλληλα επέκρινε τον Πολ Ράιαν, τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, διότι τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Τραμπ, έγραψε χθες η εφημερίδα «The Washington Post».
Δύο πρόσωπα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, στο Παρκ Σίτι, στη Γιούτα, επιβεβαίωσαν μιλώντας στο «Reuters» ότι αυτό ήταν το περιεχόμενο της τοποθέτησης της Μεγκ Ουίτμαν. Η διευθύνουσα σύμβουλος της HP δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Η δισεκατομμυριούχος Ουίτμαν, η οποία υποστήριξε τον ατυχήσαντα υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Κρις Κρίστι, κατέβαλε εντατικές προσπάθειες προκειμένου να μην κερδίσει ο Τραμπ το χρίσμα του GOP.
Τον Φεβρουάριο, είχε αποκαλέσει τον υποψήφιο «ακατάλληλο» για να γίνει πρόεδρος.
Έκτοτε όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε ουσιαστικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και αναμένεται να αναμετρηθεί με τη Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την «Washington Post», ο Ράιαν προσπάθησε να εξηγήσει στους περίπου 300 συμμετέχοντες στην εκδήλωση πως ήταν αναγκασμένος να ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Τραμπ, διότι αντιμετώπιζε όλο και μεγαλύτερες πιέσεις.
Έπειτα από εβδομάδες σιωπής, τάχθηκε υπέρ του μεγιστάνα των ακινήτων στις αρχές του Ιουνίου, διαχωρίζοντας τη θέση του από πολλά στελέχη του κομματικού κατεστημένου τα οποία θεωρούν πως η ρητορική του Τραμπ ζημιώνει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος του GOP για την προεδρία το 2012, που καταγγέλλει τη «διάχυση του ρατσισμού» από μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...