Ποιες Στοιχηματικές εταιρίες είναι χορηγοί ομάδων στην Αγγλία;

Η αγορά του στοιχήματος είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν είναι υπερβολή αν γίνει λόγος για «βιομηχανία του στοιχήματος».

Οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες, αλλά και καινούριες που κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους και καθιερώνονται στο χώρο, έχουν επιλέξει μία… επιθετική εμπορική πολιτική, προσπαθώντας να εγκαταστήσουν σχέσεις συνεργασίας με το κατεξοχήν προϊόν τους, τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ως εκ τούτου, το πιο ελκυστικό πρωτάθλημα του πλανήτη, η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, δε θα μπορούσε να μην αποτελεί κύριο «στόχο» των στοιχηματικών εταιρειών, ενώ σημαντικές συνεργασίες έχουν κλειστεί και με συλλόγους της Τσάμπιονσιπ, αλλά και της Σκωτίας.

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μία ματιά στις εν ενεργεία συνεργασίες, προκειμένου να γίνει κατανοητό το μέγεθος της «εισβολής».

Ξεκινάμε με τη Λίβερπουλ και τη σκανδιναβική στοιχηματική εταιρεία ComeOn!. H Come On! συνήψε συνεργασία διετούς διάρκειας με τους «κόκκινους», προκειμένου να αποτελεί το βασικό εκπρόσωπό τους στη σκανδιναβική αγορά. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει ότι η Come On! θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα επίσημα μέσα της Λίβερπουλ, προκειμένου να εξασφαλίζει διαφόρων ειδών προσφορές στους ποδοσφαιρόφιλους της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, όσον αφορά τα παιχνίδια της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ.

Η Χαλ, από την πλευρά της, έχει πλέον ως επίσημο χορηγό στη φανέλα της την εταιρεία 12Bet, για φέτος και για την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, η 12Bet σπονσόραρε την περσινή σεζόν τη φανέλα της Γουίγκαν.

Η ομάδα που φαίνεται να έχει εγκαθιδρύσει πολύ στενή σχέση με στοιχηματικές εταιρείες είναι η Γουέστ Μπρομ, η οποία έχει σε ισχύ δύο τέτοιου είδους συνεργασίες: με την Bet365, με την 666Bet.

Ιδιότυπη είναι η κατάσταση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Στόουκ Σίτι, καθώς η ομάδα ανήκει εξολοκλήρου στο αφεντικό της γνωστής Bet365, Πίτερ Κόατες. Ως εκ τούτου, Στόουκ και Bet365 είναι δύο από τα περιουσιακά στοιχεία του 76χρονου επιχειρηματία.

Άλλες δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, η Άστον Βίλα και η Μπέρνλι, έχουν επιλέξει να συνεργαστούν με στοιχηματικές εταιρείες της Ασίας. Η πρώτη έχει ως χορηγό στη φανέλα της την dafabet, ενώ η δεύτερη την Fun88. Η Fun88 είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται με την Μπέρνλι, μετά την περίοδο 2010-2012.

Εκπροσωπώντας την Τσάμπιονσιπ, η Γουότφορντ έχει ως διαφήμιση στη φανέλα της τη στοιχηματική εταιρεία 138.com.

Αφήσαμε τελευταία την εταιρεία Marathonbet, που αποδεικνύεται η πιο δραστήρια, έχοντας εν ενεργεία συνεργασίες με πέντε ομάδες του Νησιού. Καταρχάς διαφημίζεται για δεύτερη σερί σεζόν στο μπροστινό μέρος της φανέλας της Φούλαμ, ενώ αποτελεί τον αποκλειστικό Official Betting Partner της Τότεναμ και τον Global Betting Partner της Γουέστ Χαμ και της Ντέρμπι.

Μάλιστα, στα «σφυριά» έχει δώσει και την ονομασία της σε φιλικό παιχνίδι που δίνουν οι Λονδρέζοι πριν την έναρξη της σεζόν (το «Marathonbet Cup»). Τέλος, σπονσοράρει και τη φανέλα της σκωτσέζικης Χιμπέρνιαν για τη διετία 2014-2016.

Φυσικά, όλες οι ομάδες της Πρέμιερσιπ έχουν τον δικό τους Betting Partner για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Κρίσταλ Πάλας, Άστον Βίλα, Σαουθάμπτον (William Hill), Τότεναμ, Γουέστ Χαμ (Marathonbet), Στόουκ (Bet365), Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ (Paddy Power), Λέστερ (666Bet), Έβερτον (Coral), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Bwin).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...