Ποιες είναι οι «σούπερ» κόκκινες τροφές που… απογειώνουν την σεξουαλική μας διάθεση;

Ποιες είναι οι «σούπερ» κόκκινες τροφές που… απογειώνουν την σεξουαλική μας διάθεση;

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 12/02/2016 – 23:14

Ποιες είναι οι «σούπερ» κόκκινες τροφές που… απογειώνουν την σεξουαλική μας διάθεση;

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι που ανέκαθεν το κόκκινο χρώμα συμβόλιζε το πάθος και τον έρωτα; Ακόμα και στην διατροφή, τα τρόφιμα με αυτό το χρώμα ξεχειλίζουν από βιταμίνες και ευεργετικές ιδιότητες τόσο για τον οργανισμό μας όσο και για τα επίπεδα αύξησης των σεξουαλικών μας ορμονών!

Ποιες είναι οι κόκκινες «μαγικές» τροφές που αυξάνουν την σεξουαλική μας διάθεση;

Kόκκινο κρασί: 

Έχει αποδειχτεί ότι  σε μέτρια επίπεδα κατανάλωσης, το κρασί δρα ευεργετικά στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών (φλαβονοειδή)που περιέχει.  Ειδικά το κόκκινο κρασί περιέχει σε υψηλά ποσοστά την ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες (1-2 ποτηράκια) ανεβάζει τη διάθεση και προκαλεί άρση των  αναστολών αφού χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Προσοχή όμως  στην ποσότητα αφού η αυξημένη κατανάλωση του έχει συσχετιστεί με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Καυτερές  κόκκινες πιπεριές:

Η ουσία καψαικίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται τονωτικό της σεξουαλικότητας καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε υπεραιμία. Επίσης αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη για την εφίδρωση, την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και τους ταχύτερους καρδιακούς παλμούς, που ενεργοποιούν το σύστημα του οργανισμού.

Κρόκος Κοζάνης:

Το σαφράν (κρόκος) αποτελεί ένα «κόκκινο θησαυρό» της φύσης, που όπως έχει βρεθεί από μελέτες τονώνει και ενισχύει τον οργανισμό. Οι αφροδισιακές του ιδιότητες  οφείλονται στην κροκίνη και φαίνεται να σχετίζεται περισσότερο με την καλή στυτική λειτουργία. Οι αρχαίοι  αποδίδουν στον κρόκο αφροδισιακές ιδιότητες, ενώ πολλοί συγγραφείς τον συνδέουν με τον έρωτα και τη γονιμότητα και πολλοί ειδικοί αναφέρονται σε αυτόν ως ένα πολύ καλό τονωτικό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...