Ποιες πληρωμές του ΕΣΠΑ «παγώνουν» και γιατί!

Τρίτη 21/06/2016 – 17:55ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΒΕΡΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ                             «Στοπ» σε όλες τις πληρωμές για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 προς την Ελλάδα, βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που αποκάλυψε το «New Europe».
Ο λόγος, είναι ότι η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχει ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα σε δεκάδες τεχνικές εταιρείες που έπαιρναν χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά δεν τηρούσαν τους κανόνες ανάθεσης δημοσίων έργων τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια!
Τώρα η αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν πάρει απόφαση να ξεκαθαρίσει το τοπίο και σύμφωνα με τα όσα λέει το εσωτερικό σημείωμα, το οποίο έχει ημερομηνία 17 Ιουνίου, η απόφαση δεν αναμένεται να ανακοινωθεί προτού ο  Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναχωρήσει από την ελληνική πρωτεύουσα.
Πηγή του Μαξίμου, απάντησε στο ξένο δημοσίευμα, λέγοντα πως έχουν ληφθεί διαβεβαιώσεις από την Κομισιόν πως δεν θα διαχειριστεί το θέμα με τον τρόπο που αναφέρεται στην επιστολή.
Η επιστολή φέρει την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γουόλτερ Ντεφάα και τονίζει πως έχουν «ήδη ταυτοποιήσει ως συμμετέχουσες στο καρτέλ όλες τις μεγάλες ελληνικές και ξένες κατασκευαστικές που δραστηριοποιούνταν στη χώρα».
Μάλιστα κάποια από τα σχέδια, «σίγουρα έχουν συγχρηματοδοτηθεί από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά δεν θα γίνουν νέες πληρωμές μέχρι να εξασφαλιστεί  «η νομιμότητα των δαπανών».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...