Ποιμαντική επίσκεψη της Α.Θ.Μ. στην Τυνησία

Ποιμαντική επίσκεψη της Α.Θ.Μ. στην Τυνησία
Στην Τυνησία έφτασε το πρωί της Πέμπτης 5 Ιουνίου ε.έ. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β´ από την έδρα του στο Κάιρο, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο.
Σκοπός της άφιξης είναι να επισκεφθεί ποιμαντικώς το Ορθόδοξο ποίμνιο του Πατριαρχείου και να έχει σειρά επισήμων επαφών με τον Πρόεδρο της χώρας και κυβερνητικές, θρησκευτικές και διπλωματικές αρχές.

Στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο επιχώριος Μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος επικεφαλής του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως, η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Τύνιδα κ Άννα Κόρκα με τον Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Σωκράτη Σουρβίνο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Ιωάννης Μπουντούρογλου με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ακολούθως η ΑΘΜ μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Τύνιδος, γενόμενος δεκτός με πολλή χαρά από τους πιστούς, όπου σε βαθιά συγκίνηση προσκύνησε τον τόπο διακονίας του ευεργέτου Προκατόχου του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Κυρού Παρθενίου Γ´ , του επί 29 έτη διατελέσαντος Μητροπολίτου Καρθαγένης.

Επίσης επισκέφθηκε τα γραφεία και το σχολείο της ολιγαρίθμου ελληνικής κοινότητος και το ανακαινισμένο Επισκοπείο της Μητροπόλεως, όπου με χαρά συνεζήτησε με τους πιστούς και τον επιχώριο Μητροπολίτη.

Το βράδυ παρεκάθισε σε επίσημο δείπνο, που προσεφέρθη προς τιμήν του στην πρεσβευτική κατοικία από την πρέσβυ κα Άννα Κόρκα.

Προσκεκλημένοι ήταν, εκτός των Μητροπολιτών Καρθαγένης και Μέμφιδος, ο Ιερός Κλήρος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και της Προεδρίας, εκπρόσωπος της Τυνησιακής Κυβερνήσεως, ο Αποστολικός Νούντσιος με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο, ο Αιγύπτιος Πρέσβυς, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής ενώσεως και όλοι οι Ορθόδοξοι Πρέσβεις, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και άλλοι επίσημοι.

Κατά την επίσημη σύναξη, αντηλλάγησαν εκατέρωθεν φιλοφρονητικοί λόγοι και αναμνηστικά.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...