Ποιοι έφαγαν τα λεφτά των κομμάτων

Ποιοι έφαγαν τα λεφτά των κομμάτων

Σύντομα θα έχουμε νέα Προανακριτική Επιτροπή

Πρωθυπουργοί, βουλευτές και τραπεζίτες θα βρεθούν πάλι κατηγορούμενοι!..

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ είναι οι εξελίξεις στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Το πόρισμα της Δικαιοσύνης είναι καταπέλτης για τις ευθύνες κορυφαίων πολιτικών και τραπεζιτών που έστησαν τη μεγάλη απάτη για να απαλλαγούν από τα δάνεια, τα οποία φόρτωσαν στις τράπεζες και κατ΄ επέκταση στους Έλληνες φορολογούμενους.

Ενώ οι διώξεις για τα μη πολιτικά πρόσωπα αναμένονται τις επόμενες μέρες, η Βουλή θα βρεθεί ακόμα μια φορά αντιμέτωπη με τη σύσταση μιας προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ποιοι έφαγαν τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία των κομμάτων και στη συνέχεια φέσωσαν τις τράπεζες.

Κόλαφο για το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα συνιστά το πόρισμα της Δικαιοσύνης για τα θαλασσοδάνεια των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, που έριξαν φέσι στις τράπεζες, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια με μια νυχτερινή τροπολογία στη Βουλή, επιχείρησαν να συγκαλύψουν το γιγαντιαίο σκάνδαλο.

Με την τροπολογία της ντροπής που πέρασε στη Βουλή, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τα στελέχη των δύο κομμάτων γλίτωσαν από το κακούργημα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος, με δεδομένο ότι οι τράπεζες στις οποίες έριξαν φέσι τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δημόσιο χρήμα.

Απαλλάχτηκαν επίσης και τα στελέχη των τραπεζών από το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων είχαν την εντύπωση ότι καθάρισαν την μπουγάδα και τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ θα πλήρωναν ως συνήθως τα γνωστά υποζύγια, οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Υπολόγιζαν όμως χωρίς τους δικαστές οι οποίοι ανέλαβαν τη διερεύνηση του σκανδάλου. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην έρευνα οι δικαστές εντόπισαν δύο ακόμα κακουργήματα, τα οποία δεν παραγράφονται και ούτε τα είχαν προβλέψει οι φωστήρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, όταν έστησαν το νόμο ντροπή, θυσιάζοντας το δημόσιο συμφέρον για να προστατέψουν τα λαμόγια που λήστεψαν στην κυριολεξία τις τράπεζες και εξαφάνισαν τα τετρακόσια εκατομμύρια μαζί με τις μίζες της Siemens και των άλλων χορηγών, γιατί το παλιό πολιτικό σύστημα ήταν αχόρταγο.

Το πόρισμα της Δικαιοσύνης παραπέμπει τους τραπεζίτες και κορυφαία στελέχη των δύο κομμάτων για τα κακουργήματα της απάτης, της σύστασης εγκληματικής συμμορίας και της κατάχρησης εξουσίας.

Το κλειδί στη διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται στη συγχώνευση της ΑΤΕ που ήταν εκτεθειμένη στα θαλασσοδάνεια των κομμάτων με την Πειραιώς.

Όταν έγινε η συγχώνευση, οι τραπεζίτες έπρεπε να εντάξουν τα θαλασσοδάνεια των δύο κομμάτων στην Bad Bank γιατί βρίσκονται σε μόνιμη καθυστέρηση.

Τότε παρενέβησαν κορυφαία στελέχη της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου υποχρεώνοντας τους τραπεζίτες να εντάξουν τα δάνεια στην καλή τράπεζα προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για να ψηφίσουν στη Βουλή την τροπολογία της ντροπής, που θα τους απάλλασσε από κάθε ευθύνη.

Οι τραπεζίτες μετά τον πολιτικό εκβιασμό διέπραξαν την απάτη για την οποία τώρα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Μαζί τους θα βρεθούν οι ταμίες, οι Γενικοί Γραμματείς και άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που υπέγραφαν για τα θαλασσοδάνεια.

Πάντως εκτός από το οικονομικό μέγεθος του σκανδάλου, μιλάμε για περισσότερα από τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ, αυτό που προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι η μαφιόζικη συμπεριφορά κορυφαίων πολιτικών που επιχείρησαν να συγκαλύψουν το έγκλημα, χρησιμοποιώντας τη Βουλή ως πλυντήριο.

Βέβαια τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ από τις τράπεζες, αλλά τουλάχιστον η Δικαιοσύνη έχει δείξει αντανακλαστικά και οδηγεί στο σκαμνί τους εμπλεκόμενους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/322709-Poioi-ephagan-ta-lephta-ton-kommaton ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...