Ποιοι είναι και που ζουν οι 50 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη

Ποιοι είναι και που ζουν οι 50 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 20/04/2016 – 09:49

Χρήμα

ΠΟΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ                                                                                                                                                    

Μπορεί ολόκληρος ο πλανήτης να βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή οικονομική κρίση από το 2008 και μετά ωστόσο οι πραγματικά πλούσιοι κατάφεραν με σωστές επενδυτικές κινήσεις να αυξήσουν τις περιουσίες τους.

Ένα άκρως εντυπωσιακό γράφημα για τον τόπο διαμονής των κροίσων όλου του πλανήτη δημιούργησε η εταιρεία Visual Capitalist.

Η οπτική απεικόνιση αφορά στη χώρα που μένουν αλλά και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Σύμφωνα με το Business Insider, οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από τις ΗΠΑ, περίπου το 58% της σχετικής λίστας. Ένα 16% προέρχεται από την Ευρώπη και ένα 12% από την Κίνα. Το νότιο ημισφαίριο έχει μόνο έναν, τον Jorge Lemann από τη Βραζιλία, ο οποίος διαμένει ωστόσο πλέον στην Ελβετία.
Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Γουόρεν Μπάφετ, Μπιλ Γκέιτς και άγνωστοι σε εμάς κροίσοι από τη Βραζιλία, την Νιγηρία ή την Κίνα κατέχουν συνολική περιουσία περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που υπερβαίνει το ΑΕΠ χωρών όπως η Ισπανία ή η Αυστραλία.

Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κατάλογο είναι ο Mark Zuckerberg, μόλις 31 ετών. O πιο ηλικιωμένος είναι ο Liliane Bettencourt, ο κύριος μέτοχος των καλλυντικών γίγαντα L’Oréal. Είναι 93 χρόνων.

Ο μέσος όρος ηλικίας των δισεκατομμυριούχων είναι 51 έτη στους τομείς υψηλής τεχνολογίας. Η ηλικία του συνόλου των δισεκατομμυριούχων που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία είναι 72 έτη.

Οικογενειακοί Δεσμοί
Τα αδέλφια Walton, είναι όλοι απόγονοι της Wal-Mart με ιδρυτή τον Sam Walton, και το καθένα έχει περιουσία πάνω από $ 33 δισεκατομμύρια.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...