Ποιοι θησαύρισαν από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, φαρμάκων και τσιγάρων

Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ – ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 3 ΤΟΜΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΑΓΡΙΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ                                                                                                                                       

ΑΓΡΙΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, πετρελαίου, φαρμάκων, τσιγάρων, χιλιάδες ανεξέλεγκτα κοντέινερς με φάρμακα και τσιγάρα και βυτιοφόρα με λαθραίο πετρέλαιο, αποφέρουν ιλιγγιώδη ποσά στους μεγαλόσχημους λαθρεμπόρους, ενώ το δημόσιο χάνει κάθε χρόνο τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε δισεκατομμύρια ευρώ από το όργιο φοροδιαφυγής. Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, αντί να κυνηγήσουν τους ολιγάρχες, που κατευθύνουν το λαθρεμπόριο, ασχολούνται με τα περίπτερα, τις ταβέρνες, τα ψιλικατζίδικα και με τους ταλαίπωρους πλανόδιους πωλητές, που αναγκάζονται να παρανομήσουν για να βγάλουν το ψωμί τους.

Το λαθρεμπόριο πετρελαίου έχει πάρει διαστάσεις μεγάλης βιομηχανίας φοροδιαφυγής. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστή στις εξαγωγές πετρελαίου!

Βέβαια πρόκειται για εξαγωγές μαϊμού, γιατί ποσότητες που υποτίθεται ότι έφθαναν, στα Σκόπια και σε άλλες χώρες ήταν δεκαπλάσιες από τις ανάγκες της αγοράς.

Οι Έλληνες λαθρέμποροι, όπως ο περιβόητος Κάμπης, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, κουβάλησαν στην Ελλάδα ολόκληρο το λαθραίο πετρέλαιο του Ιράν, σπάζοντας το εμπάργκο.

Δεκάδες δισεκατομμύρια φόρων έκαναν φτερά και πέταξαν για τους φορολογικούς παραδείσους, αφού οι μεγαλόσχημοι παράγοντες, που είχαν αναλάβει το λαθρεμπόριο με το Ιράν, φαίνεται ότι είχαν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία τόσο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όσο και από τις κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Ακόμα και σήμερα οι έλεγχοι για το λαθρεμπόριο καυσίμων, είναι ανύπαρκτοι και οι λαθρέμποροι αλωνίζουν ανενόχλητοι.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο ανθεί το λαθρεμπόριο είναι τα φάρμακα.

Οι αεριτζήδες που λυμαίνονται το νευραλγικό αυτό τομέα, είχαν καταφέρει να πασάρουν στο Ελληνικό δημόσιο, δηλαδή τα νοσοκομεία, αλλά στις ιδιωτικές κλινικές τριπλάσιες ποσότητες πανάκριβων φαρμάκων από αυτές που χρειάζονταν.

Το ίδιο κύκλωμα έκλεβε από τα νοσοκομεία τα φάρμακα και τα επανεξήγαγε θησαυρίζοντας στην κυριολεξία.

Ορισμένοι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι πλούτισαν και με το λαθρεμπόριο φαρμάκων, προς το Ιράν στη διάρκεια του εμπάργκο, γεγονός που παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί με την CIA και την DΕA, και γρήγορα θα δοθούν στη δημοσιότητα συγκλονιστικές λεπτομέρειες.

Ορισμένοι λαθρέμποροι φαρμάκων έκαναν πάρτι τροφοδοτώντας ακόμα και τον ISIS και άλλες ομάδες τρομοκρατών σε όλους τους πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη, φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας.

Με το λαθρεμπόριο και τις υπερτιμολογημένες τιμές στα φάρμακα, το δημόσιο έχανε πάνω από 4 δις το χρόνο και το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης από 2 δις έφθασε στα 6 δισεκατομμύρια.

Γύρω στα τέσσερα δισεκατομμύρια το χρόνο χάνει επίσης το δημόσιο από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων.

Η μαφία του λαθραίου τσιγάρου είναι πανίσχυρη και συνδέεται άμεσα και με μεγάλες διεθνείς καπνοβιομηχανίες.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί συλλαμβάνουν για λόγους προσχηματικούς κάποιους ξέμπαρκους λαθρέμπορους, αφήνοντας τους βαρόνους να συνεχίζουν το πάρτι της φοροδιαφυγής.

Ανεξέλεγκτη είναι και η κατάσταση με τα Κινέζικα κοντέινερς που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι ποσότητες των εμπορευμάτων που περιέχουν είναι τριπλάσιες από αυτές που περιγράφονται στα παραστατικά.

Ένα μεγάλο κύκλωμα πολυεθνικών και μεταφορικών εταιρειών κατευθύνει το λαθρεμπόριο στο λιμάνι, ενώ η μηχανή είναι πολύ καλά… λαδωμένη, για να μην υπάρχουν «δυσάρεστες» εκπλήξεις.

Το ερώτημα είναι πότε θα ασχοληθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με τους βαρόνους του λαθρεμπορίου, για να εισπράξει επιτέλους το δημόσιο, φόρους.

Γιατί τα συνήθη υποζύγια που είναι οι ταβέρνες, τα μικρομάγαζα και τα ψιλικατζίδικα, δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο, ειδικά όταν βλέπουν το όργιο φοροδιαφυγής που συντελείται με το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, στα τσιγάρα και στα φάρμακα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...