Ποιος είναι ο «Γκέμπελς» των τζιχαντιστών

Ποιος είναι ο «Γκέμπελς» των τζιχαντιστών
Ο 32χρονος Αχμέντ Αμπουσάμρα είναι ο «εγκέφαλος» της διαδικτυακής προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους – Φοίτησε σε καθολικό σχολείο, σπούδασε πληροφορική και προσευχόταν στο τζαμί των αδελφών Τσαρνάεφ

Είναι 32 ετών, ευκατάστατος, μορφωμένος και…τζιχαντιστής. Ο Αχμέντ Αμπουσάμρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ο γκουρού των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος φροντίζει για την διαδικτυακή προπαγάνδα της οργάνωσης και πλέον καταζητείται από το Fbi.

Με σπουδές πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστόνης, όπου αναδείχθηκε ένας από τους καλύτερους φοιτητές, ο Αμπουσάμρα έχει διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και συριακή, αλλά έχει γεννηθεί στη Γαλλία.

Ολοκλήρωσε το καθολικό σχολείο Xaverian Brothers του Γουέστγουντ, γαλουχήθηκε στον ισλαμισμό πηγαίνοντας στο τζαμί της Βοστόνης, όπου σύχναζαν οι αδελφοί Τσαρνάεφ που βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, αλλά και η «lady al-Qaeda», Ααφία Σιντίκουι, την απελευθέρωση της οποίας ζητούσαν οι τζιχαντιστές με αντάλλαγμα τη ζωή του Τζέιμς Φόλει και του Στίβεν Σότλοφ.

Υπέρμαχος των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, ο Αμπουσάμρα ταξίδεψε το 2004 στο Ιράκ για να πολεμήσει κατά των Αμερικανών, αλλά μόλις επέστρεψε στις ΗΠΑ παρότι ανακρίθηκε από το Fbi δε συνελήφθη. Στη συνέχεια αποφάσισε να ταξιδέψει στη Συρία και να ενταχθεί στους κόλπους εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ ο Αμπουσάμρα εκπαιδεύθηκε στη βία στο πλευρό εξτρεμιστών στο Πακιστάν και την Υεμένη, ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, λέγεται πως δικαιολογούσε τις δολοφονίες δυτικών λέγοντας πως «πληρώνουν φόρους για να στηρίξουν την κυβέρνηση και είναι άπιστοι».

Σήμερα, είναι ο «εγκέφαλος» της διαδικτυακής προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους καθώς αναρτά φωτογραφίες, μηνύματα και στοιχεία για το Χαλιφάτο, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα συστήματα, αξιοποιώντας πλήρως τις… σπουδές του.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...