Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας

Ο καθηγητής Τζοβάνι Τρία είναι τελικώς το πρόσωπο που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα ιταλική κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Μεσαντζέρο, ο νέος Ιταλός ΥΠΟΙΚ είναι φιλοευρωπαϊστής και «ισορροπημένος», μακριά από ιδέες όπως αυτή ενός μυστικού σχεδίου για να φύγει η Ιταλία από το ενιαίο νόμισμα.

Ο Τρία ήταν καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Ιταλίας και αντιπρόσωπος στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Στο παρελθόν έχει επίσης συνεργαστεί ενεργά με τον οικονομολόγο και στέλεχος της Forza Italia, Ρενάτο Μπρουνέτα.

Βάσει ορισμένων πρόσφατων άρθρων του, ο Τρία είναι θετικά διακείμενος στη θέσπιση ενιαίου φορολογικού συστήματος, αλλά και σε αυξήσεις του ΦΠΑ.

Ο Τρία έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί μια κοινωνία «στην οποία ένα μέρος του πληθυσμού παράγει και το άλλο καταναλώνει».

Έχει τονίσει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε τα τελευταία χρόνια να επικρίνει το υψηλό εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας.

Ο Τζοβάνι Τρία έχει επίσης ταχθεί υπέρ μορφών νομισματοποίησης του δημόσιου χρέους, αν και η επιλογή αυτή επί του παρόντος απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Στα κείμενά του, εξάλλου, έχει αντιταχθεί στο γεγονός ότι το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν επιτρέπει έκτακτες νομισματικές πολιτικές, όπως αυτές της αμερικανικής Fed.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/333501-Poios-einai-o-neos-ypoyrgos-Oikonomikon-tes-Italias ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...