Ποιος είναι ο “τύπος” άνδρα που νομίζει ότι… όλες οι γυναίκες θέλουν σεξ μαζί του – Kαι γιατί;

Ποιος είναι ο “τύπος” άνδρα που νομίζει ότι… όλες οι γυναίκες θέλουν σεξ μαζί του – Kαι γιατί;

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 17/02/2016 – 23:01

Ποιος είναι ο “τύπος” άνδρα που νομίζει ότι… όλες οι γυναίκες θέλουν σεξ μαζί του - Kαι γιατί;

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανδρών. Εκείνοι που έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό και στις επιλογές τους, εκείνοι που φοβούνται την δέσμευση, αυτοί που ψάχνουν να μοιραστούν τα όνειρα τους. Όμως… υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι πολλές γυναίκες θα επιθυμούσαν να πάνε μαζί τους. Από πού προκύπτει αλήθεια αυτή η αντρική πεποίθηση;

Οι άνδρες κρίνουν τις σεξουαλικές προθέσεις/διαθέσεις των γυναικών με βάση τη δική τους στάση στο φλερτ και την πρόθεσή τους να δεσμευτούν.

Ερευνητές του Union College στη Νέα Υόρκη ζήτησαν από περίπου 500 άνδρες να φανταστούν ένα σενάριο στο οποίο μια ελκυστική γυναίκα σε ένα κλαμπ τραβά την προσοχή τους. Η γυναίκα το αντιλαμβάνεται, επιστρέφει τα βλέμματα και χαμογελά.

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να μετρήσουν το επίπεδο ενδιαφέροντος που δείχνει η γυναίκα στο σενάριο, από το «δεν ενδιαφέρεται» μέχρι το «ενδιαφέρεται υπερβολικά». Επίσης, τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν το βαθμό στον οποίο παρουσίασαν μία από τις δύο τάσεις: το άγχος δέσμευσης και την τάση αποφυγής δέσμευσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, αυτοί που βρίσκονται υψηλότερα στο πρώτο έχουν ανάγκη για αγάπη, καθησυχασμό και βιώνουν μεγάλο φόβο απόρριψης. Αυτοί που είναι πιο ψηλά στο δεύτερο, διστάζουν να εμπιστευτούν και να βασιστούν σε άλλους, ενώ φοβούνται την οικειότητα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που βρίσκονται υψηλότερα στο φάσμα του άγχους δέσμευσης είναι πιο πιθανό να σκεφτούν ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται σεξουαλικά για αυτούς.

Αυτό, σύμφωνα με τον Τζόσουα Χαρτ, βοηθό καθηγητή ψυχολογίας και επικεφαλής της μελέτης (η οποία θα δημοσιευθεί τον Απρίλιο στο Personality and Individual Differences), οφείλεται στην ισχυρή επιθυμία των ανδρών για οικειότητα. Και οι άνδρες που είναι πιο ψηλά όσον αφορά στο άγχος δέσμευσης προβάλλουν το δικό τους σεξουαλικό ενδιαφέρον και την τάση για φλερτ στις γυναίκες, βασισμένοι στις ελπίδες τους ότι θα ανταποδώσουν. «Αν βλέπεις τον εαυτό σου ως κάποιον που φλερτάρει, αυτό σε προκαταλαμβάνει και βλέπεις και τους άλλους σαν να συμπεριφέρονται αντίστοιχα» σημείωσε ο Χαρτ.

Στην άλλη πλευρά, οι άνδρες που είναι πιο ψηλά στην τάση της αποφυγής δέσμευσης νιώθουν το αντίθετο. «Το χαμηλότερο ενδιαφέρον τους στην οικειότητα τους κάνει να ενδιαφέρονται λιγότερο για την φανταστική γυναίκα, οπότε βλέπουν τους εαυτούς τους ως κάποιους που φλερτάρουν λιγότερο, και ως εκ τούτου θεωρούν ότι η γυναίκα ενδιαφέρεται λιγότερο σεξουαλικά για αυτούς» σημείωσε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...