Ποιος είναι ο 16χρονος που τρέλανε την υφήλιο

Ποιος είναι ο 16χρονος που τρέλανε την υφήλιο

Κατηγορία

phpanos
Δευτέρα 15/02/2016 – 12:14

Κάραλης

Ο 16χρονος αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου αποδεικνύει πως ακόμη μια φορά το μέλλον του ανήκει. Αφού κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,39μ. με την πρώτη προσπάθεια.

Ο Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 5,53 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,60 μ., χωρίς επιτυχία.

Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων εποχών στον κόσμο ήταν το Ζερμάν Κιαραβίλιο με 5,51 μ. από τις 1/5/2004. 
 
Ο Καραλής στην αρχή της σεζόν είχε κάνει 5,35 μ. στην προπονητική ημερίδα, επίδοση που κατοχύρωσε στι 30 Ιανουαρίου, όταν και ανέβηκε πάνω από το ίδιο ύψος. Ο σημερινός αγώνας ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και απαρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στην Τιφλίδα.

 

Ποιος είναι ο 16χρονος που έκανε υπερήφανη την Ελλάδα

Ευγενικός και χαμογελαστός. Σχεδόν αμήχανος και ντροπαλός. Στα 16 του χρόνια κουβαλάει την παιδικότητα και την αθωότητα, που κάθε παιδί της ηλικίας του θα πρέπει να έχει στο βλέμμα του, ενώ διαθέτει την καθαρή σκέψη ενός φιλόδοξου και παράλληλα χαμηλών τόνων αθλητή.

Για να φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες χρειάζεται να κάνει ορισμένες θυσίες, που για τον ίδιο δεν είναι τίποτε άλλο από στιγμές απόλαυσης και ικανοποίησης. Τον ελεύθερο χρόνο του παίζει κιθάρα, ενώ τα Σαββατοκύριακα κάνει βόλτες με τους φίλους του.

Κάραλης

Ο Χάρης, η Σάρα και ο Παγκόσμιος Εμμανουήλ

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ο Χάρης Καραλής έτρεχε στα χωμάτινα κουλουάρ του σταδίου Πύργου. Εκεί που δεν υπήρχαν στρώματα, βαλβίδες  και τομείς…

Υπήρχε όμως θέληση, υπήρχε ενδιαφέρον και υπήρχε και ένας τεράστιος προπονητής για όλους. Ο Σάκης Καίσαρης  αυτή η τεράστια ελκτική παιδαγωγική δύναμη, που δεν σκλάβωνε αλλά απελευθέρωνε. 

Σ’ αυτά τα 46 χρόνια, ο υπηρέτης-παιδαγωγός-προπονητής ένωσε όλους εμάς. Αυτό ήταν το απάνεμο λιμάνι  όπου ξεκίνησε η «ζωή» του Χάρη και της Σάρας που σήμερα θαυμάζουν  το παλικάρι τους, τον καλό μας Εμμανουήλ- με τις οδηγίες του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου- πέτυχε Παγκόσμιο ρεκόρ παίδων, στο επί κοντώ.

Ο Σάκης Καίσαρης για όλους εμάς είναι ο ορισμός της ενσυναίσθησης και της οδήγησης μη οδηγώντας μας στην αυτοπραγμάτωση. Είναι η αφετηρία για όλους εμάς και η συνέχιση για τα παιδιά μας.

Κάραλης

Πως γνωρίστηκαν ο Χάρης από την Πάτρα και η Σάρα από την Ουγκάντα

Ο Χάρης  Καραλής ο βενιαμίν και ο καλύτερος αθλητής αυτής της γενιάς τα έκανε όλα.

Ήταν γρήγορος, δυνατός, αλτικός, έξυπνος, τολμηρός. ΄Εκανε ύψος, έκανε δίσκο, έπαιζε τερματοφύλακας στον Εθνικό Πύργο, έκανε επί κοντώ που ήταν η μεγάλη του αγάπη φτάνοντας στα 4μέτρα και 75 εκατοστά. Αργότερα έκανε και Πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών με 7.993 βαθμούς με τη φανέλα του Αλφειού Επιταλίου. Πήγε στους  Μεσογειακούς, έκανε διακρίσεις.

Στην Γυμνασιακή εποχή του Καραλή, ήρθαν στο Στάδιο  και δύο αδερφές –εξαιρετικές παρουσίες- από την Ουγκάντα  που οι γονείς τους είχαν επιλέξει την Ελλάδα ως χώρα εκπαίδευσης- διαμονής και η εκκλησία είχε προσφερθεί να βοηθήσει.

Το ένα κορίτσι, η Σάρα, η μητέρα του Εμμανουήλ ήταν αθλητικό ταλέντο. Πεντακάθαρο χαμόγελο, φιλική με όλους τους συναθλητές της, ψυχή από τις λίγες. Η λευιτική της καταγωγή των κοριτσιών εμφανής.

Τις δυσκολίες για να προπονείται  -η εποχή δύσκολη για τα κορίτσια -έκαμψε ο Σάκης  Καίσαρης που  ανέδειξε το ταλέντο της Σάρας εκτοξεύοντάς την, στα 5μ. 80εκ. στο άλμα σε μήκος.

Αν δεν τραυματιζόταν στην Πάτρα, η Σάρα θα ξεπερνούσε τα 6 μέτρα.

Με το τέλος των γυμνασιακών σπουδών ο Χάρης και η Σάρα ανέβηκαν  στην Αθήνα για σπουδές Φυσικής Αγωγής και Φυσιοθεραπείας  όπου συνεχίστηκαν για τη Σάρα στη Νέα Υόρκη. Ο  γάμος τους έφερε δύο γλυκά πλάσματα. Τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Εμμανουήλ και την Αγγελική επίσης αθλήτρια.

Μία οικογένεια αθλητική πραγματικά σχεσιοδυναμική που επένδυσε στον αθλητισμό και φαίνεται ότι κερδίζει  το στοίχημα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...