Ποιο είναι το «μυστικό» για να έχει διάρκεια… μια σχέση;

Ποιο είναι το «μυστικό» για να έχει διάρκεια… μια σχέση;

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 05/05/2016 – 22:34

Ποιο είναι το «μυστικό» για να έχει διάρκεια… μια σχέση;

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια σχέση να έχει διάρκεια; Να δημιουργήσει εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι και να εδραιώσει την επικοινωνία τους; Τι είναι αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο για την πορεία της; Μπορεί να είναι το πάθος, το σεξ;

 Αυτά είναι τα ερωτήματα που, μεταξύ άλλων, ταλανίζουν τα σύγχρονα ζευγάρια και στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου Περντού της Ιντιάνα.

Έπειτα από προσεκτική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 184 συμμετέχοντες με σχέση που ξεπερνούσε τους 16 μήνες, οι ειδικοί κατέληξαν πως τελικά το μυστικό της επιτυχίας είναι η… φιλία.

Η φιλική σχέση ανάμεσα σε δύο αγαπημένους αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την ευτυχία των ερωτευμένων, καθώς χαρίζει χρόνια στο δεσμό και προσφέρει δεκάδες ακόμα οφέλη.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας Λόρα Βαντερντρίφτ, η οποία συνυπογράφει την έκθεση, μιλώντας στον Independent δήλωσε πως το σημαντικότερο είναι ένας σύντροφος να είναι κυρίως φίλος με τον αγαπημένο του.

«Καταλήξαμε ότι η αξία της φιλίας σε μία ερωτική σχέση είναι σημαντική», πρόσθεσε η ειδικός και συμπλήρωσε πως αυτό το στοιχείο βελτιώνει τη σχέση και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Επισημαίνεται πως η έκθεση του πανεπιστημίου Περντού της Ιντιάνα των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Κοινωνικών και Προσωπικών Σχέσεων, είναι η πρώτη που συνδέει τη φιλία με τη σεξουαλική σχέση σε αυτό το επίπεδο.

Οι 184 συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να αναφέρουν ποιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο στη σχέση τους και οι περισσότεροι δήλωσαν πως είναι η φιλία, η συντροφικότητα, η δυνατότητα να μοιράζονται νέες εμπειρίες. Όσοι απάντησαν με αυτό τον τρόπο, αποκάλυψαν ότι είχαν και πολύ ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

 Η Βαντερντρίφτ πρόσθεσε πως τα ζευγάρια που προσπαθούν να βελτιώσουν τη σχέση τους μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν αν αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο σαν φίλο.

Η ψυχολόγος, μάλιστα, κάλεσε τους ερωτευμένους να έχουν εμπειρίες που θα επέλεγαν οι φίλοι.

«Ο σύντροφος που είναι και φίλος προσφέρει πάρα πολλά οφέλη στη σχέση», τόνισε η ειδικός από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...