Πολιτικές ανατροπές βλέπουν οι νέες δημοσκοπήσεις από το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη

Πολιτικές ανατροπές βλέπουν οι νέες δημοσκοπήσεις από το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη
Αναταραχή στα κόμματα προκαλούν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, αφού καταγράφουν υποχώρηση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδο της δυναμικής του νέου κόμματος «το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ εμφανίζουν και αντιφατικά στοιχεία για τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας.
Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι χαρακτηριστική του σκηνικού πολιτικών ανατροπών που ενδέχεται να καταγραφεί στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται κατά πέντε μονάδες της ΝΔ αλλά το «Ποτάμι» να κάνει την πολιτική ανατροπή με ποσοστά που το φέρνουν σε απόσταση αναπνοής από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά. Την ίδια στιγμή δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Εφημερίδας των Συντακτών» δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις μισή μονάδα μπροστά από τη ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε δηλώσεις τόνισε: «Βλέπω δημοσκοπήσεις που μας δίνουν 0,5% μπροστά. Την ίδια μέρα βλέπω άλλες δημοσκοπήσεις που μας δίνουν 5% μπροστά, άλλες που μας δίνουν 2,5% μπροστά. Κάποιες άλλες εμφανίζουν 41% αδιευκρίνιστη ψήφο. Πολλά ακούγονται πια γύρω από τις δημοσκοπήσεις. Νομίζω ότι υπάρχει ένα ερωτηματικό κατά πόσο αυτή τη στιγμή διαθέτουν τα μέσα και την αξιοπιστία να κάνουν μια ασφαλή φωτογραφική απεικόνιση της παρούσας κατάστασης».

Αναφερόμενος ειδικά στην Public Issue είπε με νόημα: «Η συγκεκριμένη εταιρεία για πρώτη φορά στα γκάλοπ που η ίδια έχει κάνει εμφανίζει αποτέλεσμα με βάση την πρόθεση ψήφου, ενώ συνήθως παρουσιάζει εκτίμηση ψήφου. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το επιλέγει».

Να σημειωθεί ότι την Κουμουνδούρου την ανησυχεί το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις θα δημοσιεύονται μέχρι την Παρασκευή πριν από τις εκλογές θεωρώντας ότι από τα “συστημικά” κυρίως ο “έλεγχος” των εξελίξεων και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα το Ποτάμι στη δημοσκόπηση της AlCO

Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ εμφανίζει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 1,1% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι της ΝΔ ενώ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η διαφορά φθάνει στο 1,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 18%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΠΑΣΟΚ(ΕΛΙΑ) 5,15, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυσή Αυγή 6,9%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, το ΚΚΕ 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% το ΠΟΤΑΜΙ 8,8% . Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2% ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.

Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το ΠΟΤΑΜΙ 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...