Πολιτικές οι διαφορές

Πολιτικές οι διαφορές

Το είχαμε υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή, που τέθηκε το ζήτημα, της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, που αποτέλεσε την αρχή της περιπέτειας και του διαφαινόμενου αδιεξόδου, στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

 Είχαμε υπογραμμίσει  ότι δεν επρόκειτο, απλά, για ένα τεχνικό ζήτημα, αλλά ότι υποκρυπτόταν η ουσιαστική πολιτική διαφωνία, μεταξύ των διαφόρων εκδοχών του χώρου. Ας δει κανείς, με το ψυχρό μάτι του παρατηρητή των τεκταινομένων, ποιοι υποστηρίζουν τη μία και ποιοι την άλλη, με ποια επιχειρήματα εκατέρωθεν, ή ακόμη περισσότερο, ποιοι ανακίνησαν το θέμα, της λεγόμενης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για να γίνει αντιληπτό τι εννοούμε. Αν ανατρέξουμε, άλλωστε,  στο τι συνέβη στις αντίστοιχες εσωκομματικές αναμετρήσεις στη ΝΔ, πως, εν τέλει, διαμορφώθηκε ή και αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα, εξ αιτίας και της ρευστότητας που συνεπάγεται αυτή η «χύμα» λαϊκή ψήφος, θα έχουμε μια ακόμη πιο καθαρή εικόνα.

 Επειδή δε, ευτυχώς, στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ειδικά δε της ΠΑΣΟΚΟγενούς εκδοχής του, δεν έχει εξαλειφθεί η ιδεολογική αναζήτηση και η συναφής αίσθηση της έννοιας και του ρόλου ενός κόμματος, ακόμη και στη σημερινή, μεταβιομηχανική εποχή, γι` αυτό και τα αντίθετα επιχειρήματα, ξεπερνούν το μικροπεδίο των τεχνικών όψεων του ζητήματος. Είναι ενδεικτικά τα όσα ανέφερε (με την ευκαιρία και της έκδοσης σχετικού πονήματος του), σε ραδιοφωνική συνέντευξη του, ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, εκτιμώντας ότι ακόμη και ο όρος Κεντροαριστερά δεν είναι αρκούντως σαφής, παραπέμποντας σε μια ρευστή πολιτική γεωγραφία, αλλά απαιτείται η άμεση αναφορά στην παράδοση της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, για την ακριβή, ιδεολογική οριοθέτηση του χώρου. Από την άλλη πλευρά, δείτε επί παραδείγματι, τα πρόσωπα, των «διανοούμενων του εξωτερικού», που υπογράφουν το κείμενο, με το οποίο διεκδικούν το δικαίωμα της συμμετοχής, στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Δε θα σταθούμε στο αν οι συγκεκριμένες προσωπικότητες αδυνατούν, πράγματι, να συμμετάσχουν με τη φυσική τους παρουσία, στην εκλογική διαδικασία. Αλλά, επειδή «όλοι γνωριζόμαστε», είναι απορίας άξιον, στο όνομα ποιου οράματος διεκδικούν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία γένεσης του νέου φορέα (διότι περί αυτού πρόκειται, εν τέλει) και κατά πόσο τα δικά τους πιστεύω συγκλίνουν ή είναι παντελώς ασύμπτωτα, με την παράδοση της Σοσιαλδημοκρατίας, όπως την προβάλει, επί παραδείγματι, ο κ. Κοντιάδης. Επανερχόμαστε, έτσι, στο αρχικό ερώτημα: Τι είδους κόμμα πάει να γίνει;

 ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/302407-Politikes-oi-diaphores ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...