Πολλαπλά οφέλη για την Οικονομία, από τις επενδύσεις στη διαστημική βιομηχανία

Πολλαπλά οφέλη για την Οικονομία, από τις επενδύσεις στη διαστημική βιομηχανία

Η ΕΒΙΔΙΤΕ επικροτεί τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για κατασκευή μικροδορυφόρων

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η διαστημική βιομηχανία  μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας και αποτελεί Εθνικό στόχο κάθε ανεπτυγμένης χώρας. Όσο πιο σύντομα, οργανωμένα και άρτια εφαρμόσουμε τη στρατηγική μας για το διάστημα τόσο πιο σύντομα θα δουν τα οφέλη από αυτήν την προσπάθεια οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της χώρας. Οι τεχνολογίες του διαστήματος προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όσους τις διαθέτουν, ενώ ο ανταγωνισμός πια σε αυτόν τον τομέα είναι διεθνής και εντεινόμενος καθώς η παγκόσμια αγορά του διαστήματος ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να δουν αυτό το όραμα της Ελλάδας του διαστήματος να υλοποιείται προς όφελος του ελληνικού λαού.

Η «Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών – ΕΒΙΔΙΤΕ»  από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) υποστήριξε ένθερμα την προσπάθεια αυτή καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ωρίμανσης μιας χώρας στον τομέα του διαστήματος. Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη του Δ.Σ. στον ΕΛΔΟ, ευχόμενοι καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Επιπρόσθετα, η ΕΒΙΔΙΤΕ επικροτεί τις οποίες προσπάθειες και πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του κλάδου όπως είναι το πρόγραμμα σχεδίασης και κατασκευής των μικροδορυφόρων στο οποίο η εγχώρια βιομηχανία έχει να προσφέρει πολλαπλά υποσυστήματα και εφαρμογές.

Παράλληλα, η ΕΒΙΔΙΤΕ σέβεται και εκτιμά απόλυτα τις προσπάθειες των συναδέλφων στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που ασχολούνται με τη διαχείριση των προγραμμάτων που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και θεωρεί απαράδεκτη κάθε προσπάθεια απαξίωσής τους.

Τέλος, η ΕΒΙΔΙΤΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον καθηγητή κύριο Κριμιζή για τη γενικότερη συνεισφορά του στην επιστήμη του διαστήματος, αν και θα ευχόταν περισσότερη έμπρακτη υποστήριξη από την πλευρά του στην επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας, που αποδεδειγμένα βοηθάει όχι μόνο στην έρευνα, αλλά και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών

Η ΕΒΙΔΙΤΕ ιδρύθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2008 έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια του μεγαλύτερου μέρους της εγχώριας βιομηχανίας, που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαστημικής τεχνολογίας και εφαρμογών.

Στόχος της Ένωσης αποτελεί η προώθηση εθνικών διεθνών συνεργασιών στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας, η ανάπτυξη εμπορικών προϊόντων και εφαρμογών αξιοποιώντας στο έπακρο την εθνική συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος- ΕΟΔ (European Space Agency – ESA), στις συναφείς με τη διαστημική τεχνολογία δραστηριότητες και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. HORIZON 2020 space, πρόγραμμα δορυφορικής πλοήγησης GALILEO κτλ.).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/330015-Pollapla-ophele-gia-ten-Oikonomia-apo-tis-ependyseis-ste-diastemike-biomechania ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...