Πολύ μεγάλος σεισμός 7.4 Ρίχτερ στο Μεξικό (Εικόνες- Βίντεο)

Πολύ μεγάλος σεισμός 7.4 Ρίχτερ στο Μεξικό (Εικόνες- Βίντεο)

Συμβαίνει τώρα: Πολύ μεγάλος σεισμός 7.4 Ρίχτερ στο Μεξικό - Φόβοι για τσουνάμι (Εικόνες- Βίντεο)

60 νεκροί – Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε αργά το βράδυ την πόλη (ώρα Ελλάδος) το Μεξικό. Το επίκεντρο της φονικής σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στην Πουέμπλα, σε απόσταση «αναπνοής» από την πόλη του Μεξικό.

Σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,4 Ρίχτερ, ενώ το σεισμολογικό κέντρο του Μεξικού δίνει τον σεισμό στα 6,8 Ρίχτερ.

11

 

11

Τοπικά Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς στην πολιτεία Πουέμπλα, ωστόσο οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου συγκλονίζουν. Κατεστραμμένα κτίρια σε κάθε γωνιά της πόλης. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει πανικόβλητοι στους δρόμους, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πόλης του Μεξικού δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με το Associated Press στην πόλη το Μεξικού χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σε κεντρικές οδούς σε κατάσταση πανικού, ενώ η πλατεία γύρω από το Μνημείο Ανεξαρτησίας είναι γεμάτη ανθρώπους.

«Ο Θεός να ευλογεί τους ανθρώπους στην Πόλη του Μεξικού. Είμαστε όλοι εδώ για σας» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο twitter.

12

Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

 

11

 1

111

 1

1

1

1

Βίντεο που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου καταγράφουν τη στιγμή του σεισμού, αλλά και τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί σε μεγάλο μέρος της πόλης.

 

 

Σύμφωνα με αναφορές, έχουν σημειωθεί καταστροφές και καταρρεύσεις σε κτίρια τόσο στο Μέξικο Σίτι όσο και σε άλλες περιοχές.

1

 

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά).

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σφοδρή σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών συγκλόνισε την χώρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301878-Symbainei-tora-Ischyre-seismike-donese-megethoys-7-1-richter-sygklonise-to-Mexiko ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...