Πορεία στη Μαδρίτη υπέρ του δημοψηφίσματος της Καταλονίας

Πορεία στη Μαδρίτη υπέρ του δημοψηφίσματος της Καταλονίας

πορεία Μαδρίτη

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων κατέβηκε στους δρόμους για να υπερασπιστεί το δικαίωμα της Καταλονίας να κάνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από την Ισπανία. Κάτι τέτοιο θα ήταν σύνηθες σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη και η Ζιρόνα, όμως το πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στη Μαδρίτη και αποτελούσε μια κίνηση συμπαράστασης των Μαδριλένιων προς τους Καταλανούς. Υπενθυμίζουμε πως η ισπανική κυβέρνηση αλλά και τα ανώτατα δικαστήρια της Ισπανίας, με έδρα τη Μαδρίτη, έχουν κηρύξει παράνομο το δημοψήφισμα και έχουν προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον φυσικών προσώπων που προωθούν το δημοψήφισμα και την ανεξαρτησία.

 Η εκδήλωση συμπαράστασης ήταν προγραμματισμένη να γίνει σε δημοτικό πολιτιστικό κέντρο, κάτι που απαγόρευσε δικαστήριο κι έτσι μετακινήθηκε στο θέατρο της συνοικίας Λαβαπιές στην καρδιά της Ισπανικής πρωτεύουσας. «Απέναντι στην απαγόρευσή τους, η αποφασιστικότητά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης υπέρ της ανεξαρτησίας Omnium Cultural, Τζόρδι Κουσέρτ. «Έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ την αλληλεγγύη μας. Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μια πραγματική διαδικασία ρήξης, ειρηνική και δημοκρατική», δήλωσε ο Κουσέρτ.

 «Ελευθερία της έκφρασης!», «δικαίωμα στο να αποφασίζει κανείς!», «δεν φοβόμαστε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης από το πλήθος που παρά τα υψηλά μέτρα ασφαλείας προτίμησε να διαδηλώσει υπέρ της Καταλονίας και των Καταλανών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301603-Poreia-ste-Madrite-yper-toy-demopsephismatos-tes-Katalonias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...