Πορτογαλία – Ουαλία με φόντο το μεγάλο τελικό!

Ρονάλντο ή Μπέιλ ;; Δύο τεράστιοι ποδοσφαιριστές κοντράρονται σήμερα στο Πάρκ Ολιμπίκ της Λυών, με μοναδικό σκοπό και στόχο ο ένας απ’τους δύο να φτάσει στον μεγάλο τελικό!

Η Πορτογαλία έφτασε μέχρι τον ημιτελικό χωρίς να έχει κερδίσει μέχρι στιγμής στο Euro.
1-1 με Ισλανδία
0-0 με Αυστρία
3-3 με Ουγγαρία
0-0 με Κροατία (παράταση 1-0)
1-1 με Πολωνία (παράταση 0-0 , πέναλτι 5-3)

Football Soccer - Poland v Portugal - EURO 2016 - Quarter Final - Stade Velodrome, Marseille, France - 30/6/16 Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates after Poland's Jakub Blaszczykowski misses during the penalty shootout REUTERS/Yves Herman Livepic

Ο Σάντος θέλει να οδηγήσει την Πορτογαλία ξανά σ’ένα μεγάλο τελικό , έπειτα από τον χαμένο του Euro 2004, όταν οι Ίβηρες το έχασαν στην έδρα τους απ’τη δική μας Εθνική. Ο Ρονάλντο δε κάνει ένα καλό τουρνουά, ακούει πολλά, εκτός απ’το ματς με την Ουγγαρία δε μας έδειξε μέχρι τώρα αυτά που μας έχει συνηθίσει απ’τα επιτεύγματά του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι στάρ όμως, είναι ηγέτης, και μπορεί να κάνει τη διαφορά οποιαδήποτε στιγμή, και ο ημιτελικός απόψε είναι η ευκαιρία του. Αμφίβολος ο Πέπε για απόψε, αν δεν αγωνιστεί τη θέση του θα πάρει ο Ρικάρντο Καρβάλιο, ο Γκερέιρο επιστρέφει στο βασικό σχήμα , ενώ θα απουσιάσει σίγουρα ο Γουίλιαμ Καρβάλιο λόγω τιμωρίας με τις κάρτες.

Η πιθανή ενδεκάδα της Πορτογαλίας :
Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Φόντε, Πέπε (Καρβάλιο), Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Σάντσεζ, Νάνι, Ρονάλντο

promo291908480

Aπ’την άλλη η Ουαλία έχει κάνει ένα μεγάλο τουρνουά με εξαιρετική πορεία αλλά πάνω απ’όλα και εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής της Κρίς Κόουλμαν έχει καταφέρει να συνδυάσει τη μεγάλη κλάση των Μπέιλ, Ράμσεϊ με την ψυχή και το πάθος των Γουίλιαμς, Βόουκς, Άλεν αλλά και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών με το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό και την Ουαλία να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της, στοχεύοντας μάλιστα ακόμα παραπάνω. Ο Μπέιλ είναι ο στάρ και το αποδεικνύει σε κάθε μάτς είτε με τα γκόλ του, είτε με το ομαδικό του πνεύμα. Επίσης ο Ράμσεϊ είναι ο άνθρωπος ασίστ, καθώς έχει μοιράσει 4 μέχρι στιγμής στο Euro.  Ο Γουίλιαμς είναι η κολώνα της άμυνας των Ουαλών και ο αρχηγός της ομάδας. Τρία γκόλ ο Μπέιλ μέχρι στιγμής στο Euro, θέλει να σκοράρει και να είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ μαζί με Γκριεζμάν. Ο Ρόμπσον Κανού, ο άλλος επιθετικός της Ουαλίας έχει δύο γκόλ. Η μεγαλύτερη απουσία για το συγκρότημα του Κρίς Κόουλμαν ακούει στο όνομα Άαρον Ράμσεϊ, ο οποίος δε θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας – καρτών. Μεγάλη απώλεια ο άσος της Άρσεναλ, σημαντική απουσία επίσης κι αυτή του Ντέιβις. Η Ουαλία έφτασε μέχρι εδώ με 4 νίκες και 1 ήττα έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του τουρνουά με 10 γκόλ, πρώτη είναι η Γαλλία με 11 γκόλ.
2-1 με Σλοβακία
ήττα 1-2 με Αγγλία
3-0 με Ρωσία
1-0 με Β.Ιρλανδία
3-1 με Βέλγιο

Η πιθανή ενδεκάδα της Ουαλίας :
Ουαλία: Χένεσι, Τσέστερ, Γουίλιαμς Ας., Κόλινς, Γκούντερ, Άλεν, Λέντλεϊ, Γουίλιαμς Τζ., Τέιλορ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...