Πορτογαλικά ΜΜΕ: Στόχος εισαγγελικής έρευνας ο Προέδρος του Eurogroup!

Πορτογαλικά ΜΜΕ: Στόχος εισαγγελικής έρευνας ο Προέδρος του Eurogroup!

Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Μάριο Σεντένο στην Πορτογαλία

Σαν «βόμβα» έσκασε στην Πορτογαλία, η είδηση ότι ο υπουργός Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, είναι στόχος εισαγγελικής έρευνας! Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, προκαλεί το ότι σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο υπουργείο με στόχο τον ίδιο τον υπουργό!

Αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα, τότε ο εκλεκτός του Βερολίνου που διαδέχθηκε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και ενδέχεται να υπάρχουν επιπτώσεις και σε επίπεδο Eurogroup.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει σε δημοσίευμά του, ότι  o εισαγγελέας διέταξε έρευνα στο υπουργείο αλλά δήλωσε πως κανείς δεν έχει κατηγορηθεί μέχρι στιγμής για κανένα αδίκημα. Σημειώνεται πως μέχρι το βράδυ της Κυριακής, κανένας από την εισαγγελία δεν έχει αναφέρει ούτε καν το  όνομα του κ. Σεντένο.

Η γνωστή εφημερίδα της χώρας, Expresso αναφέρει σε δημοσίευμα της ότι έρευνα επικεντρώνεται στη σχέση του Σεντένο με τον πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Βιέιρα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τονίζει πως βρίσκεται υπό εξέταση ενδεχόμενη εμπλοκή του Σεντένο σε ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση του γιου του Βιέιρα.

 Πάντως, αν και δεν υπάρχει τοποθέτηση από την πορτογαλική κυβέρνηση,  εκπρόσωπος του  υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι το υπουργείο συνεργάζεται με τις Αρχές.  Ο Μάριο Σεντένο, έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σαν «παράδειγμα» από ευρωπαίους αξιωματούχους, για την καλή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προέβλεπε το πορτογαλικό μνημόνιο, που είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο της από το πρόγραμμα και την εκλογή του ως επικεφαλής του Eurogroup.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/319274-Ephodos-tes-astynomias-sto-grapheio-toy-Mario-Senteno-sten-Portogalia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...