Μυθική πρόκριση: Οι «ψαράδες» ντρόπιασαν τους Άγγλους!

Είναι απίστευτο, είναι μυθικό, είναι απολύτως δίκαιο!

Η τρομερή Ισλανδία συνέχισε την… τρελή κούρσα της στο EURO, και ξεραίνοντας 2-1 τους τραγικούς Άγγλους, πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Και αυτό, ενώ οι Σκανδιναβοί, βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 4’ με πέναλτι του Ρούνεϊ, για να φέρουν… τούμπα το ματς με γκολ στο 6’ και στο 18’!

Ούτε φάση από τα «λιοντάρια», που απογοήτευσαν σε άλλη μία διοργάνωση, γνωρίζοντας έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό και γυρίζουν σπίτι…

Αν κάποιος, πριν ξεκινήσει το EURO, έλεγε πως η Ισλανδία θα περνούσε στους «16», θα τον περνούσαν για τρελό. Αν κάποιος άλλος έλεγε πως, εκεί, θα έπεφτε πάνω στην Αγγλία, στο 4’ θα ήταν πίσω στο σκορ και στο 18’ θα είχε φέρει… τούμπα το ματς, θα τον περνούσαν για… θεόμουρλο! Και όμως, αυτό ακριβώς έγινε! Ο Χάλντορσον «γκρέμισε» τον Στέρλινγκ στο 3’, με τον Σκόμινα να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Ρούνεϊ να μην αστοχεί (πρώτο του γκολ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), αλλά η λέξη «σοκ» δεν αρκεί για αυτό που έγινε στη συνέχεια.

f3

Στην πρώτη τους «επίσκεψη» στον Χαρτ, στο 6’, οι Ισλανδοί ισοφάρισαν αμέσως, με ένα γκολ… καρμπόν με εκείνο επί της Αυστρίας! Ο Γκούναρσον εκτέλεσε δυνατά πλάγιο από δεξιά, ο Άρνασον έπιασε την κεφαλιά και ο Ράγκναρ Σίγκουρντσον, με προβολή, έγραψε το 1-1. Η ομάδα του Ρόι Χότζον τα έχασε και πριν προλάβει να συνέλθει… οι νησιώτες την ξέραναν τελείως! Ο Σίγκθορσον σούταρε, ο Χαρτ έκανε μία από τις γνωστές του «γκέλες» και οι Ισλανδοί φίλαθλοι άρχισαν να βγάζουν -κυριολεκτικά- κραυγές Βίκινγκς στις εξέδρες από τη χαρά τους, πανηγυρίζοντας το 2-1! Τα «λιοντάρια», από την άλλη, δεν ήξεραν από πού τους ήρθε και μέχρι να το βρουν, τελείωσε το ημίχρονο…

f2

Ο Χότζον έβγαλε τον Ντάιερ και έβαλε στη θέση του τον Γουίλσιρ στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, στην προσπάθειά του να αλλάξει κάτι. Όχι μόνο δεν άλλαξε, ωστόσο, αλλά, στο 55’, οι Ισλανδοί έχασαν μοναδική ευκαιρία να αποτελειώσουν τα «λιοντάρια», όταν ο Χαρτ είπε «όχι» σε «ψαλιδάκι» του σκόρερ του πρώτου τέρματος, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, από τη μικρή περιοχή! Η Αγγλία συνέχισε να… αγνοείται και αφότου μπήκε ο Βάρντι, με τη συμπλήρωση μιας ώρα παιχνιδιού, και μάλιστα, οι Ισλανδοί ήταν εκείνοι που έφταναν πιο κοντά σε ένα τρίτο γκολ! Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά την πίεση των Άγγλων (μέχρι και ο Χαρτ προωθούταν στις τελευταίες φάσεις) και οι Σκανδιναβοί πήραν μία ΜΥΘΙΚΗ πρόκριση, στέλνοντας την ομάδα του Ρόι Χότζον στο Νησί, να σκέφτεται τι πήγε πάλι στραβά…

f1

Ενδεκάδες :

Αγγλία (Ρόι Χότζον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (60’ Βάρντι), Κέιν, Ρούνεϊ (87’ Ράσφορντ), Στάριτζ, Ντάιερ (46’ Γουίλσιρ), Ντέλε Άλι.

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Γ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μ. Μπιάρνασον, Σίγκθορσον (77’ Τ. Μπιάρνασον), Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μπόντβαρσον (88’ Τραούστασον), Γκούναρσον, Σκούλασον.

Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)
Γήπεδο: Stade de Nice

 

Πηγή : sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...