Πούτιν: Η Ρωσία θα απαντήσει στην επιθετική ρητορική του ΝΑΤΟ

Τετάρτη 22/06/2016 – 18:47Τεταμένο και σχεδόν ψυχροπολεμικό μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, ενώ οι δύο πλευρές να εκτοξεύουν πυρά με τη Μόσχα να προειδοποιεί για λήψη «κατάλληλων μέτρων» που θα προστατεύουν την ασφάλεια της χώρας και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να τονίζει πως η Ρωσία επιδιώκει τη δημιουργία ζώνης επιρροής με στρατιωτικά μέσα και επιθετικές κινήσεις. 
Στο μεταξύ, από την κρατική Δούμα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, τόνισε πως η χώρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να απαντήσει στην αυξανόμενα «επιθετική ρητορική».
Όπως τόνισε, «το ΝΑΤΟ συνεχίζει την επιθετική ρητορική και τις επιθετικές κινήσεις του κοντά στα σύνορά μας», προσθέτοντας πως «σε αυτό το περιβάλλον, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να ενισχύσουμε την αμυντική ικανότητα της χώρας μας».
Την ίδια ώρα, ο Πούτιν μίλησε για την τρομοκρατία ζητώντας τη δημιουργία ενός διεθνούς συστήματος ασφαλείας, ενώ συνέκρινε την άνοδο του ναζισμού πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την αύξηση του εξτρεμισμού.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει για αυτό το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Αλλά, όπως συνέβη στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν βλέπουμε καμία θετική ανταπόκριση», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Διερωτήθηκε, μάλιστα, «τι είδους μαθήματα χρειάζονται [πέρα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο] για να ξεφορτωθούμε την απαρχαιωμένη ιδεολογική διχόνοια και τα γεωπολιτικά παιχνίδια ώστε να ενωθούμε στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας; Αυτή η κοινή απειλή αυξάνεται μπροστά μας».
Όπως είπε, λοιπόν, η πραγματική τρομακτική παγκόσμια απειλή προήλθε από τον ναζισμό, αλλά ο κίνδυνος είχε υποτιμηθεί, συμπληρώνοντας πως «η διεθνής κοινότητα δεν είχε εγρήγορση, θέληση και ενότητα ώστε να αποτραπεί ο πόλεμος και να σωθούν εκατομμύρια ζωών».
Βέβαια τόνισε πως η ασφάλεια και οι διεθνείς σχέσεις είναι εξίσου σημαντικές, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την οικονομία και την ευημερία. 
«Αυτά είναι πράγματι πολύ πολύπλοκα και δύσκολα ζητήματα, αλλά το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουμε», ολοκλήρωσε ο Πούτιν. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...