Πράσινο τσάι: Πώς να καταναλώνεται για «μέγιστη» αντιοξειδωτική δράση;

Πράσινο τσάι: Πώς να καταναλώνεται για «μέγιστη» αντιοξειδωτική δράση;

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 19/04/2016 – 23:05

Πράσινο τσάι: Πώς να καταναλώνεται για «μέγιστη» αντιοξειδωτική δράση;

Ακούμε συνέχεια για το πόσο σημαντικό και ωφέλιμο είναι το πράσινο τσάι ειδικά αν θέλουμε να χάσουμε κιλά. Πώς όμως πρέπει να το επιλέγουμε; Κρύο ή ζεστό; Πρέπει να το συνδυάζουμε με τα κατάλληλα τρόφιμα για μέγιστα αποτελέσματα; Με ποιον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε στον απόλυτο βαθμό την αντιοξειδωτική του δράση;

Έρευνα μάλιστα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι αθλούνται και πίνουν πράσινο τσάι χάνουν το διπλάσιο βάρος από αυτούς που δεν αθλούνται.

Το μυστικό για την απώλεια βάρους βρίσκεται στα ισχυρά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού.

Ποιος τύπος πράσινου τσαγιού όμως είναι ο καλύτερος; Παίζει ρόλο η θερμοκρασία; Επιτρέπεται το τσάι με διάφορες γεύσεις; Παρακάτω θα δείτε τις συνηθέστερες απορίες αλλά και τις απαντήσεις των ειδικών.

Πράσινο τσάι σκέτο ή με γεύσεις;

Πράσινο τσάι με γεύση ροδάκινο, μήλα ή κράνμπερι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη του πράσινου τσαγιού μπορεί να αλλοιωθούν από την προσθήκη διάφορων γεύσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί το τσάι με γεύσεις περιέχει συνήθως ζάχαρη ή άλλες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, άρα και θερμίδες. Αποφύγετε λοιπόν το τσάι με γεύση και πρόσθετη ζάχαρη και προτιμήστε οργανικό πράσινο τσάι.

Παίζει ρόλο ο τύπος του τσαγιού;

Η ποιότητα των φύλλων τσαγιού και η χρήση πρόσθετων συστατικών μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της δίαιτας. Εκτός από το να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει προσθήκη ζάχαρης, ελέγχετε την ετικέτα και ψάξτε για τα εμπορικά σήματα που χρησιμοποιούν όλα τα φυσικά συστατικά και δεν έχουν τεχνητά συντηρητικά.

 

 

Ζεστό ή παγωμένο;

Τα οφέλη για την απώλεια βάρους μεγιστοποιούνται όταν καταναλώνετε το πράσινο τσάι ζεστό. Προσοχή όπως: Μην αφήνεστε το νερό να έρθει σε πλήρη βρασμό. Αντί αυτού, ρίξτε το νερό πάνω από τη σακούλα τσαγιού ακριβώς πριν βράσει, τη στιγμή δηλαδή που αρχίζουν να σχηματίζονται μικροσκοπικές φυσαλίδες. Στη συνέχεια, αφήστε το τσάι για περίπου 2-4 λεπτά.

Μπορεί το πράσινο τσάι να χαλάσει;

Το πράσινο τσάι δεν χαλάει, αλλά ισχύει και γι’ αυτό ότι για τα περισσότερα τρόφιμα, δηλαδή όσο πιο φρέσκο, τόσο καλύτερο. Εάν χρησιμοποιείτε χύμα τσάι ή τσάι σε σακουλάκια, καταναλώστε τα εντός έξι μηνών. Σε αντίθετη περίπτωση, το τσάι θα χάσει μέρος των αντιοξειδωτικών ουσιών του.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...