«Πράσινο φως» από τους θεσμούς για τις 120 δόσεις!

«Πράσινο φως» από τους θεσμούς για τις 120 δόσεις!

Ένα βήμα πριν την συμφωνία, για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, βρίσκονται  κυβέρνηση και δανειστές! Όπως έγινε γνωστό, στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και το κουαρτέτο, βάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να διαμορφώσουν το οριστικό κείμενο που αφορά τα κριτήρια υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τους οφειλέτες με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης αποκάλυψε ότι επήλθε συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο, σήμερα, καθώς η προεργασία είχε γίνει από το βράδυ της Τρίτης.

Όπως έγινε γνωστό, για την αυτοματοποιημένη διαδικασία δεν θα χρειάζεται μελέτη βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β’ κατηγορίας, δηλαδή ομόρρυθμες, ετερόρρυθμες,  ΙΚΕ και φυσικά πρόσωπα. Αυτή η ομάδα θα κρίνεται με βάση το Ε3 (έσοδα – έξοδα)  και το Ε9 (περιουσιακά στοιχεία).

Σε διαφορετική μοίρα θα είναι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας (ΑΕ και ΕΠΕ), καθώς θα πρέπει να υποβάλουν μελέτη βιωσιμότητας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307036-Prasino-phos-apo-toys-thesmoys-gia-tis-120-doseis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...