Πραγματοποιήθηκε στο Θέρμο η εκλογή των οργάνων διοίκησης του Δήμου

ΘΕΡΜΟ             Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου με θέμα την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και του αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Κατά τη συνεδρίαση, στην οποία προέδρευσε ο πλειοψηφών Σύμβουλος κ. Κώστας Μαραγιάννης, επικράτησε κλίμα συναίνεσης και διαφάνηκε διάθεση συνεργασίας μεταξύ όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δυόμισι χρόνια της δημοτικής περιόδου 2014-2019, αναδείχθηκε ο φιλόλογος και Διευθυντής του Γυμνασίου Θέρμου, κ. Κώστας Μαραγιάννης , εξασφαλίζοντας και τις ψήφους του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας. Ο κ. Μαραγιάννης με μεγάλη αυτοδιοικητική πείρα στο Δήμο Θέρμου και ενασχόληση πολλών χρόνων με τα πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, εξασφάλισε τη μέγιστη δυνατή αποδοχή λαμβάνοντας τις 20 ψήφους ,από τις 21 του νέου Δημοτικού Συμβουλίου .

Στην ομιλία του τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ανταποκριθεί στο δύσκολο και υπεύθυνο έργο του Προεδρείο όσον αφορά στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, την καταγραφή των αποφάσεων που καθορίζουν τις επιλογές, την πορεία και τη στρατηγική του Δήμου. Τόνισε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του πολιτικού λόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον πολιτισμένο διάλογο και το σεβασμό της διαφορετικής άποψης. Είναι επιτακτική η ανάγκη τόνισε να φέρουμε τον κόσμο κοντά στο Δήμο, γιατί οι πολίτες παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου, θα παίρνουν ερεθίσματα για δημιουργικές προτάσεις. Μίλησε για την αναγκαιότητα μιας νέας αρχής και ένα Δήμο συμπαραστάτη των πολιτών που θα λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Διαβεβαίωσε το σώμα ότι θα είναι Πρόεδρος όλων των δημοτικών παρατάξεων και θα λειτουργήσει ισότιμα και δίκαια απέναντί τους. Τέλος, τόνισε ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ανοιχτές στο λόγο των πολιτών και των φορέων.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ο κ. Κων/νος Αναγνωστάκης, παλιό αυτοδιοικητικό στέλεχος με την παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου κ. Πορφύρηκαι τώρα εκλεγμένος με την παράταξη του κ. Κασόλα.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την άρνηση του συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εξελέγη από την πλειοψηφία η κ. Γιάννα Λαγιοπούλου-Κομποτού, μια νέα κοπέλα που εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος με διάθεση προσφοράς στο Δήμο. Τόσο ο Αντιπρόεδρος όσο και η Γραμματέας εξελέγησαν με την πλειοψηφία των 20 ψήφων.

Για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι παρακάτω δημοτικοί Σύμβουλοι:

Α..ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Βαλλής Αθανάσιος 20 ψήφοι

2. Κότσαλος Κων/νος 20 ψήφοι

3.Καλογερής Παναγιώτης 19 ψήφοι

4.Κατσαρός Αριστείδης 19 ψήφοι

5.Παπαθανασόπουλος Ιωάννης 19 ψήφοι

6.Τριανταφυλλάκης Ιωάννης 18 ψήφοι

Β..ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1.Μητρομάρας Ευθύμιος 20 ψήφοι

2.Παπαδημητρίου Νικόλαος 20 ψήφοι

3.Κόκκοτος Δημήτριος 18 ψήφοι

4.Μαραγιάννης Απόστολος 17 ψήφοι

5.Πριόνας Αντώνιος 14 ψήφοι

Τέλος, αντιπρόσωπος για την Περιφερεική Ένωση Δήμων, εξελέγη ο δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Γεώργιος Κοντογιάννης που μαζί με το Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντάρα, θα εκπροσωπήσουν το Δήμο στη συνέλευση της Π.Ε.Δ. και της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Κωνσταντάρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διεξαγωγή της διαδικασίας, έκανε λόγο για μια νέα αρχή στο Δήμο και κάλεσε όλους τους συμβούλους να υπηρετήσουν τη συναίνεση και τη συνεργασία για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου Θέρμου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...