Πρεμιέρα αύριο για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις – Aνοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Πρεμιέρα αύριο για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις - Aνοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή
Πρεμιέρα αύριο για τις ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 10 Νοεμβρίου. 
Μάλιστα, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά  και την ερχόμενη Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, σε όλη τη χώρα, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

Αλλαγές στα καταστήματα λιανικής

Παράλληλα, ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης, δίνει τη δυνατότητα σε εμπόρους και καταναλωτές να εκμεταλλεύονται το εργαλείο των εκπτώσεων και της πώλησης σε τιμές stock σε ειδικούς χώρους των καταστημάτων.

Για την καταγραφή των εκπτωτικών κινήσεων του κάθε εμπόρου δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο προσφορών και προωθητικών ενεργειών, ως ίδια ομάδα πρακτικών πώλησης, οι οποίες δηλώνονται δημόσια και μπορούν να διαρκούν έως 15 ημέρες για το ένα τρίτο του συνόλου των ειδών, όμως θα πρέπει να ολοκληρώνονται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων.

Τα νέα προϊόντα θα μπορούν να εισάγονται στην αγορά με «τιμή γνωριμίας» για διάστημα που δεν θα ξεπερνά τις δύο εβδομάδες.

Επίσης, κάθε κατάστημα θα έχει τη δυνατότητα να διατηρεί «γωνιά stock», με ως 10% του συνολικού αριθμού των προϊόντων που διαθέτει.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...