Προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου στη Β. Ελλάδα

Προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου στη Β. Ελλάδα
Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχοπτώσεις και τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Εξαιτίας της κακοκαιρίας του τελευταίου 24ώρου παρατηρούνται προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με συννεφιά και ψιλόβροχο, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν νωρίτερα σε ορεινές περιοχές του νομού, χωρίς όμως να δημιουργηθούν μέχρι στιγμής προβλήματα.

Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπεσε στους 4 βαθμούς Κελσίου. Κανονικά εκτελούνται από το πρωί οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της πόλης, όπου, χθες το βράδυ, παρατηρήθηκαν αρκετά προβλήματα στις πτήσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Βροχερός είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου κατά τόπους, ο υδράργυρος τα ξημερώματα έπεσε έως τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Στα λευκά «ντύθηκαν» η Φλώρινα, η Καστοριά και η Κοζάνη, όπου το τελευταίο 24ωρο σημειώνονται χιονοπτώσεις. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Φλώρινα, με τον υδράργυρο το πρωί να δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου.

Βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Θράκη. Προβλήματα σε καλλιέργειες προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες στον νομό Ξάνθης.

Λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα – Πρίνου και Κεραμωτή – Θάσος.

Λόγω της κακοκαιρίας παρατηρούνται αρκετά προβλήματα σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, όπως επίσης σε αρκετούς ορεινούς επαρχιακούς δρόμους της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Εξάλλου, λόγω κατολίσθησης διεκόπη η κυκλοφορία σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), ενώ σε άλλο σημείο του ίδιου δρόμου η κίνηση διεκόπη λόγω παγετού.

Την ίδια ώρα, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία οδό.

Στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω συσσώρευσης υδάτων κλειστοί παραμένουν οι επαρχιακοί δρόμοι Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο ύψος της Φιλαδέλφειας, και Λαγκαδικιών – Σχολαρίου. Εξαιτίας υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού διακόπηκε η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς Μανδρών – Γαλλικού και Κιλκίς – Μελάνθιου, ενώ κλειστός είναι επίσης ο δρόμος Αργυρούπολης – Σεβαστού.

Προβλήματα λόγω συσσώρευσης υδάτων παρατηρούνται, ακόμη, σε σημεία παραλιακών και επαρχιακών δρόμων της Χαλκιδικής.

Στον ίδιο νομό, φερτά υλικά έπεσαν στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ουρανούπολης – Ιερισσού, με αποτέλεσμα να διακοπεί στο σημείο αυτό η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην περιοχή βρίσκεται συνεργείο του δήμου Αριστοτέλη, που διενεργεί εργασίες για την απομάκρυνση των υλικών, ενώ μέχρι την ολοκλήρωσή τους, ο δρόμος θα δίνεται εκ περιτροπής στην κυκλοφορία.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται επίσης σε μεμονωμένα ορεινά σημεία της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Δράμας, της Ξάνθης και της Ροδόπης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...