Προγνωστικά Στοιχήματος: Δύναμη η έδρα για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (video)

Η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του φετινού Europa League μονοπωλεί το σημερινό κουπόνι. Στη μάχη «πέφτουν» οι τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Άγιαξ, τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τη Φιορεντίνα και τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις. Εμείς θα ασχοληθούμε στοιχηματικά με τις αναμετρήσεις σε Λεωφόρο και Τούμπα, ενώ τα συνολικά σημερινά… Europa League προγνωστικάμας είναι τέσσερα στον αριθμό.

Φυσικά, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κερδίσετε 50€ μέσω του διαγωνισμού του Betarades.gr! Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε like, share και να αφήσετε με commet την πρόβλεψή σας για το σκορ στο Παναθηναϊκός – Άγιαξ, στο βίντεο που θα βρείτε στη σελίδα του Betarades.gr στο Facebook (κλικ εδώ).
Πείθει το «τριφύλλι»
Το πιο δυνατό σημερινό μας σημείο έρχεται από το παιχνίδι της Λεωφόρου, όπου πηγαίνουμε με τον Άσσο Draw No Bet σε απόδοση 1.80 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Να «ξορκίσει» την κατάρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ θέλει φέτος ο Παναθηναϊκός, που δείχνει ότι μπορεί να διαγράψει καλύτερη πορεία σε σχέση με τις προηγούμενες δύο παρουσίες του. Οι «πράσινοι» μετρούν μόλις μια νίκη στα τελευταία 12 ματς στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης (1-4-7), την πήραν εναντίον της Μάριμπορ το 2012 (1-0), το εντός έδρας ρεκόρ τους σ’ αυτό το αρνητικό σερί είναι 1-3-2. Η παρούσα συμμετοχή τους ξεκινά με ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αμφίρροπο παιχνίδι εναντίον του Άγιαξ, σ’ έναν όμιλο που είναι απ’ τους πιο «ανοιχτούς» του τουρνουά, καθώς συμπληρώνεται απ’ τις Θέλτα και Σταντάρ Λιέγης. Το μομέντουμ δε θα μπορούσε να ήταν καλύτερο για το «τριφύλλι», που μετά τις πειστικές εμφανίσεις στα προκριματικά με ΑΪΚ και Μπρόντμπι (τρεις νίκες και μια ισοπαλία, δέχτηκε μόλις 1 γκολ), έκανε πρεμιέρα με το «δεξί» και στη Σούπερλιγκ. Πέρασε με το εμφατικό 0-3 απ’ την έδρα του Λεβαδειακού το Σάββατο, σκορ που είναι ιδιαίτερα «φτωχό» και δεν αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης.
Έστω και με το… ζόρι, ο «Αίαντας» πήρε ψυχολογία με τα δύο διαδοχικά «τρίποντα» (σ.σ. στο πρωτάθλημα επί των Γκόου Αχέντ Ιγκλς και Φίτεσε) και κράτησε την επαφή του με τις πρώτες θέσεις (στο -5 απ’ την πρωτοπόρο Φέγενορντ και στο -3 απ’ τη δεύτερη Αϊντχόφεν), εντούτοις δεν πείθει ότι έχει βρει την ταυτότητα του. Έχει πολλά κενά διαστήματα, ενώ αμυντικά σίγουρα ακόμη «ψάχνεται». Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ευρωπαϊκή του έξοδο, ο Άγιαξ ξεφτιλίστηκε απ’ τη Ροστόφ (4-1). Πιστεύουμε ότι το «τριφύλλι» έχει προβάδισμα για το τρίποντο.

«Μιλάει» η Τούμπα
Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα επιλέγουμε επίσης τον Άσσο DNB σε απόδοση 1.92. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και πριν από δύο χρόνια στη φάση των ομίλων της ίδιας διοργάνωσης, με το παιχνίδι στην Ελλάδα να ολοκληρώνεται με σκορ 0-1 υπέρ της Φιορεντίνα κι αυτό της Ιταλίας ισόπαλο με 1-1. Η εξασφάλιση της πρώτης θέσης στη διαδικασία των περσινών πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα έδωσε στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να διεκδικήσει το εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κληρώθηκε με τον Άγιαξ και παρά το γεγονός πως ήταν καλύτερος και στα δύο παιχνίδια, απέτυχε να πάρει την πρόκριση, μετά το 1-1 στο Άμστερνταμ και την ήττα με 2-1 στην Τούμπα, η οποία «στιγματίστηκε» από τις απίθανες χαμένες ευκαιρίες του Αθανασιάδη. Ο αποκλεισμός τον έστειλε στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου βρέθηκε αντίπαλος με τη Διναμό Τιφλίδας. Οι Γεωργιανοί δεν στάθηκαν ικανοί να σηκώσουν ανάστημα σε κανένα από τα δύο παιχνίδια κι έτσι ο ΠΑΟΚ με δύο νίκες (0-3 και 2-0) προκρίθηκε στους ομίλους, όπου θα αντιμετωπίσει Φιορεντίνα, Καμπάλα και Σλόβαν Λίμπερετς και είναι σίγουρο πως θα επιδιώξει να έχει καλύτερη πορεία σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Η εν λόγω διοργάνωση, πάντως, φαίνεται να του «ταιριάζει» αρκετά, πράγμα που αποτυπώνει και η στατιστική, που θέλει τον ΠΑΟΚ αήττητο στα 7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια, στα 6 εκ των οποίων μάλιστα κράτησε και το μηδέν παθητικό.
Τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του περσινού ιταλικού πρωταθλήματος, πήρε απευθείας το εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αποφεύγοντας τα προκριματικά. Πέρασε ένα ιδιαίτερα «θερμό» καλοκαίρι όπου λίγο έλειψε να οδηγήσει τον τεχνικό Πάουλο Σόουζα στην αποχώρηση, αλλά ο Πορτογάλος, τελικά, τα βρήκε με τη διοίκηση και συνεχίζει. Οι 5/5 ήττες στα φιλικά προετοιμασίας δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά γύρω από τη φετινή παρουσία της, τα οποία η αλήθεια είναι δεν έχουν απαντηθεί ακόμη. Στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος στάθηκε όσο καλύτερα μπορούσε απέναντι στη Γιουβέντους, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με σκορ 2-1, παρότι είχε ισοφαρίσει προσωρινά. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης κατάφερε να σημειώσει τη μοναδική της νίκη ως και σήμερα, με το 1-0 απέναντι στην Κιέβο Βερόνα, εντός έδρας, χάρη σε ένα τέρμα του Κάρλος Σάντσες. Όλα αυτά, όμως, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Κι αυτό διότι το παιχνίδι που ακολούθησε τη διακοπή, αυτό απέναντι στη Τζένοα στο «Λουΐτζι Φεράρις» διεκόπη οριστικά στο 27ο λεπτό αφού η πόλη της Γένοβας είχε παραδοθεί σε απίστευτη νεροποντή και ήταν αδύνατο να παιχθεί ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να εκμεταλλευθεί τη δύναμη της Τούμπας.

Προβάδισμα η Αούστρια
Η τρίτη σημερινή μας πρόταση αφορά το Διπλό DNB της Αούστρια Βιέννης επί της ρουμανικής Άστρα, σε απόδοση 1.90. Υπενθυμίζουμε ότι η αναμέτρηση δε θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα της Άστρα, αλλά στο Βουκουρέστι. Το ταξίδι της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ξεκινάει σήμερα η Άστρα και θέλει να μπει με το δεξί, επικρατώντας της Αούστρια. Η ομάδα του Μάριους Σουμούντικα μπορεί να κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα της χώρας της, ωστόσο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κληρώθηκε κόντρα στην Κοπεγχάγη, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας, γνωρίζοντας παράλληλα «βαριά» ήττα με 3-0 στην Δανία. Ο αποκλεισμός αυτός την έφερε στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου στα πλέι οφ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την αγγλική Γουέστ Χαμ. Το εντός έδρας 1-1 μπορεί να μην άφηνε πολλές πιθανότητες πρόκρισης στην Άστρα, ωστόσο οι Ρουμάνοι κατάφεραν να πάρουν το «διπλό» μέσα στο Λονδίνο, επικρατώντας με 0-1. Πάντως, εντός των συνόρων δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά, καθώς ταλανίζονται από οικονομικά προβλήματα. Από την πλευρά της, η Αούστρια κατάφερε να πετύχει το στόχο της εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα του Τόρστεν Φινκ ξεκίνησε το ταξίδι της από τον δεύτερο προκριματικό, όταν και αντιμετώπισε την Τακέσι, από την Αλβανία, της οποίας και επικράτησε και στα δυο παιχνίδια (1-0 και 1-4). Στη συνέχεια, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Σπάρτακ Τρνάβα, από την οποία μπορεί να ηττήθηκε με 0-1, εντός έδρας, ωστόσο στο ματς της Σλοβακίας επικράτησε με το ίδιο σκορ, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα η Αούστρια να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι με σκορ 4-5. Στα πλέι οφ της διοργάνωσης, οι Αυστριακοί αντιμετώπισαν την Ρόζενμποργκ κόντρα στους οποίους πήραν τη νίκη και στα δυο παιχνίδια και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1). Δίνουμε προβάδισμα στους Αυστριακούς.
Εμπιστοσύνη στη Νις
Η τετράδα των σημερινών μας επιλογών ολοκληρώνεται με τον Άσσο DNB της Νις επί της Σάλκε σε απόδοση 2.05. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επέστρεψε μετά από δύο χρόνια η Νις μετά τη σπουδαία πορεία της στο περσινό πρωτάθλημα, όπου κατέκτησε την τέταρτη θέση συγκεντρώνοντας 65 βαθμούς (18 νίκες, εννέα ισοπαλίες, έντεκα ήττες/ 58-41 τα γκολ). Το βαρύ πυροβολικό των Γάλλων ακούει στο όνομα Μπαλοτέλι. Ο ιδιόρρυθμος Ιταλός επιθετικός έχει σκοράρει συνολικά πέντε γκολ σε έντεκα συμμετοχές του στο Γιουρόπα Λιγκ με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Μάλιστα, αυτός σκόραρε δύο φορές (7’ πεν., 78΄) στη νικηφόρα αναμέτρηση με αντίπαλο τη Μαρσέιγ την Κυριακή (3-2 εντός έδρας) για το πρωτάθλημα. Το «χρυσό» γκολ για τη Νις σημείωσε ο Τσίπριεν τρία λεπτά πριν το τέλος των 90’. Για τους φιλοξενούμενους την μπάλα στα δίχτυα έστειλαν οι Ταούβιν (14’) και Γκομίς (72’ πεν.). Εξαιρετικό χαρακτηρίζεται το ξεκίνημα της Νις στο πρωτάθλημα, καθώς μετά το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών σημείωσε τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Κατακτώντας την περασμένη σεζόν την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος (15 νίκες, επτά ισοπαλίες, 12 ήττες/ 51-49 τα γκολ) η Σάλκε κατάφερε να πανηγυρίσει την απευθείας έξοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Πέρσι οι «βασιλικοί μπλε» κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη φάση των «32» της διοργάνωσης, όπου γνώρισαν τον αποκλεισμό με συνολικό σκορ 3-0 από την Ντνιέπρ. Κάκιστο ήταν το ξεκίνημα για το συγκρότημα του Βάιντσιρλ στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς μετά το πέρας δύο αγωνιστικών γνώρισε ισάριθμες ήττες. Πιο συγκεκριμένα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1-0 εκτός έδρας) και Μπάγερν Μονάχου (2-0 εντός έδρας).
Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...