Προγνωστικά Στοιχήματος: Ευνοϊκές συνθήκες για τον Παναθηναϊκό, κερδίζει η Κλερμόν

Αρκετά περιορισμένες οι επιλογές στο πρόγραμμα της Παρασκευής, ωστόσο προκύπτουν πέντε προτάσεις συνολικά. Οι τρεις από το ποδοσφαιρικό κουπόνι πάμε στοίχημα, τη Γαλλία και το Μεξικό συγκεκριμένα, και δύο από την Euroleague. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.
Το… βιολί της η Κλερμόν
Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από τη Β’ Γαλλίας και το παιχνίδι Κλερμόν – Εβιάν, στο οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.10. Μια απ’ τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρώτου γύρου είναι η Κλερμόν, η οποία ήρθε απ’ το πουθενά και διεκδικεί την άνοδο. Έπειτα από 19 αγωνιστικές καταλαμβάνει την 3η θέση με 31 πόντους, βρίσκεται στο -6 απ’ τη δεύτερη Ντιζόν και στο -8 απ’ την πρωτοπόρο Νανσί, έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να είναι αυτή η μία εκ των δύο ομάδων που θα κερδίσουν τον προβιβασμό. Οι γηπεδούχοι είναι απ’ τις καλύτερες εντός έδρας ομάδες της Ligue 2, μετρούν ρεκόρ 6-3-1 με γκολ 17-9, προέρχονται από 5/6 εντός έδρας νίκες, σκόραραν τουλάχιστον 2 γκολ στα 5/6 τελευταία παιχνίδια στο γήπεδο τους. Από την άλλη, καταστροφικός ήταν ο πρώτος γύρος για την Εβιάν, που σε αντίθεση με την Κλερμόν, αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν. Ξεκίνησε με φιλοδοξίες ανόδου, ωστόσο έπειτα από 19 ματς βρίσκεται στο -16 απ’ τη δυάδα και φυσικά είναι αναγκασμένη να αναπροσαρμόσει τους στόχους της. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η Κλερμόν θα συνεχίσει από εκεί που… σταμάτησε και θα πάρει σήμερα τη νίκη.
Σκοράρουν στο Παρίσι
Συνεχίζουμε με το Goal / Goal σε απόδοση 3.00 στην αναμέτρηση Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαστιά. Ξεκίνημα του δεύτερου γύρου της Ligue 1 απόψε, με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται την Μπαστιά και να θέλει να συνεχίσει τις νίκες. Έχει κριθεί ήδη το πρωτάθλημα, καθώς οι Παριζιάνοι δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους, μετρούν 51 πόντους σε 19 ματς με ρεκόρ 16-3-0, διαθέτουν την κορυφαία επίθεση με 48 γκολ (ακριβώς 2.5 ανά παιχνίδι). Από την άλλη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το 2015 η Μπαστιά, που κατάφερε να πάρει το κρίσιμο ματς κόντρα στη Ρεμς. Επικράτησε εντός έδρας 2-0 και πήρε τη δεύτερη νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, φτάνοντας τους 22 πόντους στο φινάλε του πρώτου γύρου. Ανέβηκε στο +5 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Απόλυτο και λογικό φαβορί η Παρί στο σημερινό ματς, ωστόσο θεωρούμε ότι το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες έχει στοιχηματική αξία.
Κερδίζει η Κερατάρο
Περνάμε στο Μεξικό και τον «Άσσο» σε απόδοση 2.17 στον αγώνα Κερατάρο – Άτλας. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε για να πετύχει κάτι καλό, εν τέλει η Κερετάρο τερμάτισε στην 11η θέση του Απερτούρα, πέντε βαθμούς μακριά από τις θέσεις των πλέι οφ. Ο Βίκτορ Μανουέλ Βούκετιχ, ο οποίος οδήγησε την Κερετάρο στον τελικό του Κλαουσούρα το 2015, παραμένει στην τεχνική ηγεσία της και θα προσπαθήσει να την επαναφέρει στα πλέι οφ αυτή τη φορά. Εντός έδρας ήταν γενικώς πολύ καλή την περασμένη σεζόν, όμως θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη συνοχή και να μαζέψει περισσότερους βαθμούς. Πολύ δύσκολες στιγμές έζησε η Άτλας στο Απερτούρα, από την πλευρά της, τερματίζοντας τρίτη από το τέλος. Η πολύ κακή αγωνιστική της κατάσταση στοίχισε στον τεχνικό, Γκουστάβο Ματόσας, τη θέση του μετά από έξι μήνες στον πάγκο της. Ο αντικαταστάτης του, Γκουστάβο Κόστας, δεν έχει προπονήσει ποτέ πριν ομάδα του Μεξικού και μένει να δείξει το τι είναι ικανός να κάνει. Πρεμιέρα του Κλαουσούρα σήμερα, πιστεύουμε ότι οι γηπεδούχοι θα εκμεταλλευτούν την έδρα τους και θα πάρουν τους τρεις βαθμούς.
Στο «χέρι» του Παναθηναϊκού
Δύο επιλογές προκύπτουν από την Euroleague. Η πρώτη, το χάντιπακ -6.5 πόντων του Παναθηναϊκού σε απόδοση 1.85 στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ήττα στο TOP-16, αλλά μία ήττα που θεωρείται φυσιολογική, στην Πόλη από την Ούλκερ. Αφού την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης κατάφερε να νικήσει στο Κάουνας και να πάρει την θέση του στον «εύκολο» όμιλο Ε του ΤΟΡ-16 πρέπει να διατηρήσει με κάθε κόστος ανέπαφη την έδρα του και στην πορεία να δει ποιες νίκες εκτός θα κάνει έτσι ώστε να καταφέρει να προκριθεί πρωτίστως και να «κυνηγήσει» μια θέση στην πρώτη δυάδα που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Η Μάλαγα ήταν καλή στην πρώτη φάση, αλλά τον τελευταίο 1.5 μήνα παίζει απαράδεκτο μπάσκετ σε Euroleague και ACB. Ο τραυματισμός του Μάρκοβιτς είναι πλήγμα για την ομάδα και ο αντικαταστάτης του, Ντεμάρκους Νέλσον, είναι κατωτέρου επιπέδου. Ήδη ο Νέλσον αγωνίστηκε σε δύο ματς με τη νέα του ομάδα σκοράροντας 6 πόντους στην ήττα από την Βαλένθια και μένοντας άποντος στον αγώνα με την Νταρουσάφακα. Απόψε είναι στο «χέρι» των παικτών του Παναθηναϊκού να κάνουν μια νίκη χωρίς άγχη με κύριο όπλο την άμυνα που θα αποσυντονίσει τη Μάλαγα. Ευνοϊκότερες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν στον Παναθηναϊκό αφού θα λείψει και ο πολύτιμος Κουζμίνσκας της Μάλαγα. Όπως ακριβώς ηττήθηκε άνετα η Μάλαγα στη Βαλένθια, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να κάνει το ίδιο και ο Παναθηναϊκός επομένως πάμε στην επιλογή Παναθηναϊκός -6.5.
Under στο Μπάμπεργκ – Ζαλγκίρις
Η δεύτερη, το Under 151.5 πόντοι σε απόδοση 1.91 στο παιχνίδι Μπάμπεργκ – Ζαλγκίρις Κάουνας. Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις είναι οι «άτυχες» που βρέθηκαν στον όμιλο F με τα… θηρία. Δεν υπάρχει περίπτωση μία από τις δύο να προκριθεί στα πλέι-οφ της διοργάνωσης, ειδικά η Ζαλγκίρις που ηττήθηκε ήδη στην έδρα της από την θεωρητικά έκτη δυνατότερη ομάδα του ομίλου, τη Λαμποράλ. Η Μπάμπεργκ του Τρινκιέρι είναι εξαιρετική σύνολο και το απέδειξε στη Μαδρίτη, αλλά επέστρεψε στην πατρίδα με «πικρία» από τον τρόπο που ηττήθηκε. Απόψε θα προσπαθήσει να κάνει την πρώτη της νίκη στον πιο εύκολο αγώνα που θα έχει μέχρι τη λήξη του ΤΟΡ-16. Η Ζαλγκίρις έχει τις δικές της αρετές βασιζόμενη σε Λιθουανούς αθλητές αλλά οι απουσίες των Σεϊμπούτις και Γιαβτόκτας επηρεάζουν τη λειτουργία της. Θα νικήσει πιθανότατα η Μπάμπεργκ αλλά με το χάντικαπ των 7.5 πόντων υποτιμάται κάπως η Ζαλγκίρις. Θα γίνει μεγάλη μάχη και θα δούμε τουλάχιστον δύο μικρά δεκάλεπτα. Η Μπάμπεργκ σκόραρε 78 και δεχόταν 72 πόντους στον όμιλο D της πρώτης φάσης, η Ζαλγκίρις σκόραρε 70 και δεχόταν 73 στον όμιλο C της πρώτης φάσης. Φυσιολογική επιλογή αποτελεί το Under 150.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...