Προγνωστικά Στοιχήματος: Η Πόρτο το ντέρμπι, «κρατάει» η Βέροια

Μία Κυριακή γεμάτη ντέρμπι και μεγάλα παιχνίδια έχουμε μπροστά μας. Στην Αγγλία, η «μονομαχία» ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ συγκεντρώνει τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Στην Ιταλία η 2η Ρόμα φιλοξενείται από την 4η Τζένοα, ενώ η Μίλαν υποδέχεται τη Νάπολι. Σπουδαίο ματς και στη Γερμανία ανάμεσα στη Λεβερκούζεν και την Γκλάντμπαχ, στη Γαλλία η πρωτοπόρος Μαρσέιγ δοκιμάζεται στην έδρα της Μονακό, ενώ στην Πορτογαλία ξεχωρίζει η σούπερ αναμέτρηση ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπενφίκα. Ντέρμπι και στη Βασκονία, με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να υποδέχεται την Μπιλμπάο. Πλούσια δράση και στη Σούπερλιγκ, με έξι παιχνίδια να διεξάγονται σήμερα. Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τα previews όλων των αγώνων.
Κερδίζει η Πόρτο
Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από το ντέρμπι της Πορτογαλίας ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπενφίκα, με την επιλογή μας να είναι ο «άσσος» σε απόδοση 1.90. Με το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Πορτογαλία (1-1) η Πόρτο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του όγδοου ομίλου συλλέγοντας 14 βαθμούς. Στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές για το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το συγκρότημα του Τζούλεν Λοπετέγκι σημείωσε τέσσερις νίκες κόντρα στις Αρούκα (5-0 εκτός), Νασιονάλ Μαδέιρα (2-0 εντός), Ρίο Άβε (5-0 εντός) και Ακαδέμικα (3-0 εκτός), ενώ έμεινε στην ισοπαλία με την Εστορίλ (2-2 εκτός). Παράλληλα, η Πόρτο παραμένει αήττητη στα 11 από τα 12 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε με αντίπαλο τη Μπενφίκα σε όλες τις διοργανώσεις!
Από την άλλη πλευρά, σύντομη αποδείχθηκε η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της Μπενφίκα, καθώς γνώρισε τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο βαθμός που αποκόμισε στην εντός έδρας αναμέτρησή της με αντίπαλο τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (0-0) δεν ήταν αρκετός για να της δώσει ούτε το εισιτήριο για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, καταλαμβάνοντας τελικά την τελευταία θέση του ομίλου της. Στο πρωτάθλημα, τώρα, το συγκρότημα του Ζόρζε Ζέσους μετράει τέσσερις σερί νίκες κόντρα στις Ρίο Άβε (1-0 εντός), Νασιονάλ Μαδέιρα (2-1 εκτός), Ακαδέμικα (2-0 εκτός) και Μπελενένσες (3-0 εντός), ωστόσο θεωρούμε ότι οι «δράκοι» έχουν σήμερα τον πρώτο λόγο για τους τρεις βαθμούς.
Μπορεί το αποτέλεσμα η Βέροια
Συνεχίζουμε με Σούπερλιγκ και τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Βέροια, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ +1 γκολ της Βέροιας σε απόδοση 2.00 (Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Βέροιας. Αν η Βέροια ηττηθεί με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Ευρώπη τέλος για τον Αστέρα Τρίπολης, που ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την παρθενική του παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Άντεξε εκτός έδρας κόντρα στην Παρτιζάν, όπου ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε να παρατάξει βασική ομάδα, πήρε το 0-0 και την τιμητική τρίτη θέση. Πλέον, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις πιο χαλαρές, ο Αστέρας έχει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στη Σούπερλιγκ. Δεν κέρδισε τα τελευταία τέσσερα εντός έδρας ματς ο Αστέρας, τα οποία ήταν όμως κόντρα σε Τότεναμ, Μπεσίκτας, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό! Στο μεταξύ, οργή προκάλεσε στους Αρκάδες ο ορισμός του διαιτητή Γιάχου, ο οποίος τους «κατακρεούργησε» στον περίφημο τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το 2013. Εξέδωσε ανακοίνωση η ΠΑΕ, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το χιούμορ ορισμένων ανθρώπων ξεπερνά κάθε διαστροφή. Εκτός κι αν ορισμένοι επιθυμούν να μας περάσουν κάποιο μήνυμα…».
Στον αντίποδα, έπειτα από πέντε αγωνιστικές «ανομβρίας», η Βέροια επέστρεψε στις νίκες την περασμένη εβδομάδα. Επικράτησε δίκαια 2-0 εντός έδρας του Πλατανιά και πήρε το πρώτο «τρίποντο» έπειτα από περισσότερο από 1,5 μήνα. Σ’ αυτό το διάστημα ηττήθηκε δύο φορές από ΠΑΟΚ (4-1) και Παναθηναϊκό (2-1) εκτός έδρας, πήρε τρεις ισοπαλίες με Πανιώνιο (2-2), Εργοτέλη (2-2) και Ατρόμητο (0-0). Έτσι, παρέμεινε ψηλά στη βαθμολογία η ομάδα της Ημαθίας, που είναι ισόβαθμη με τον Αστέρα Τρίπολης στους 21 πόντους. Προφανώς και σήμερα θα είναι ευχαριστημένη και με την ισοπαλία μέσα σε μια απ’ τις πιο δύσκολες έδρες της Σούπερλιγκ. Εκτός έδρας πάντως η Βέροια μετράει μόλις μια νίκη με 0-1 επί του ΟΦΗ στην 2η αγωνιστική. Έκτοτε ηττήθηκε από Ολυμπιακό (3-0), ΠΑΟΚ (4-1) και Παναθηναϊκό (2-1), πήρε ισοπαλία από Εργοτέλη (2-2) και Ατρόμητο (0-0).
Με κάλυψη η Γκρόνινγκεν
Περνάμε στην Ολλανδία και το «1 DNB» σε απόδοση 2.35 στην αναμέτρηση Γκρόνινγκεν – Φίτεσε (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μετά το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Τβέντε, την προηγούμενη αγωνιστική, όλοι περίμεναν να πάει με κεκτημένη ταχύτητα στο ντέρμπι του Βορρά με την Χέρενφεν, αλλά έμεινε στην ισοπαλία. Μάλιστα, θα πρέπει να αισθάνεται και τυχερή, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες και τις καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι. Ο επιθετικός Ισλάμοβιτς επιστρέφει αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Από την πλευρά της, η Φίτεσε, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς με την Τβέντε την προηγούμενη αγωνιστική, δε μπορεί να μην είναι ευχαριστημένη, αφού πήρε την ισοπαλία σε ένα παιχνίδι που σχεδόν για ένα ημίχρονο έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Πάντως έχει φτάσει τις έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη, έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία και θεωρούμε ότι σήμερα οι γηπεδούχοι μπορούν να πάρουν το «τρίποντο».
Νίκη για Αλκορκόν
Σημείο προκύπτει και από τη Β’ Ισπανίας και είναι ο «άσσος» σε απόδοση 2.02 στον αγώνα Αλκορκόν – Τενερίφη. Μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος είναι τον τελευταίο ενάμιση μήνα η Αλκορκόν. Το σύνολο του Χοσέ Μπορδαλάς αγνοεί την ήττα στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε αυτό το χρονικό διάστημα. Μόνο τη νίκη έχουν στο μυαλό τους οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ξαναμετατρέπουν σε «κάστρο» το «Σάντο Ντομίνγκο», μετρώντας πέντε νίκες στα έξι τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Η Τενερίφη, από την πλευρά της, θα παραταχθεί σήμερα με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά το νικηφόρο 1-0 της προηγούμενης εβδομάδας επί της Σανταντέρ. Η νίκη αυτή έβαλε τέλος σε ένα ατυχές σερί δύο ηττών και δύο ισοπαλιών, ενώ παράλληλα «έσπασε» την επιθετική αφλογιστία τριών αγώνων. Βέβαια, η βαθμολογική θέση των νησιωτών συνεχίζει να είναι… κρίσιμη, καθώς οι 18 βαθμοί τους φέρνουν μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Όσον αφορά το εκτός έδρας σερί, το 0-1-7 δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στο σημερινό ματς.
Ευκαιρία για… παράσταση η Μπάμπεργκ
Από το μπασκετικό κουπόνι έχουμε ξεχωρίσει το παιχνίδι του γερμανικού πρωταθλήματος Μπάμπεργκ – Κραϊλσχάιμ, στο οποίο θα πάμε με το Over 161.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις η Μπάμπεργκ όσον αφορά την Μπουντεσλίγα. Ο αγώνας απόψε είναι ο πιο εύκολος για την ομάδα αφού η Κραϊλσχάιμ όχι μόνο είναι τελευταία, αλλά δείχνει ότι δεν πρόκειται να παραμείνει στην Μπουντεσλίγκα. Η επιλογή από τον αγώνα είναι το Over 161.5. Οι επιδόσεις της Μπάμπεργκ σε επίθεση και άμυνα είναι 81.5 πόντοι και 73 πόντοι αντίστοιχα. Εντός έδρας τα αντίστοιχα νούμερα είναι 85.5 και 70.5. Η Κραϊλσχάιμ έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα της Μπουντεσλίγκα (πίσω από ποια άλλη την Χάγκεν) με 89 πόντους παθητικό ενώ σκοράρει σχεδόν 76 πόντους ανά παιχνίδι. Τα τελευταία παιχνίδια της Μπάμπεργκ απωθούν από το Over 161.5 γιατί τα αποτελέσματά της είχαν χαμηλά σκορ, 63-70 ήττα από Στρασβούργο, 56-67 νίκη επί Παρί, 65-59 νίκη επί Λούντβιγκσμπουργκ, 52-71 νίκη επί Βόννη, 78-73 ήττα από Όλντενμπουργκ. Όμως σήμερα είναι μια ευκαιρία για το σύνολο της Μπάμπεργκ να δώσει μια καλή παράσταση μπροστά στο κοινό του μετά την ήττα από Στρασβούργο που εκνεύρισε τον κόουτς Τρινκιέρι. Επιλογή λοιπόν το Over 161.5.
Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...