Προγνωστικά Στοιχήματος: Με κάλυψη ο ΠΑΟΚ, G/G ο Ολυμπιακός (video)

Σπουδαία ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν κρίσιμες «μάχες» εναντίον των Χάποελ Μπερ Σεβά και Άγιαξ αντίστοιχα για τα προκριματικά του Champions League. Θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά αμφότερες οι αναμετρήσεις, όπως και ακόμη δύο παιχνίδια για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Πριν περάσουμε στα Προγνωστικά Champions League, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Betarades.gr «τρέχουν» σήμερα και αύριο πέντε διαφορετικοί διαγωνισμοί, που μοιράζουν δώρα συνολικής αξίας 250€! Για να λάβετε μέρος, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στη σελίδα του Betarades.gr στο Facebook (κλικ εδώ), να αφήσετε κάτω από τα posts με τα βίντεο που θα βρείτε για τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων την πρόβλεψή σας για το ακριβές σκορ και να κάνετε share το βίντεο. Θα προκύψουν πέντε νικητές, ο καθένας από τους οποίους θα λάβει από μία κάρτα Moneysafe αξίας 50€.
Με το G/G στο Ισραήλ
Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Χάποελ Μπερ Σεβά – Ολυμπιακός, όπου επιλέγουμε το Goal / Goal σε απόδοση 2.00. Στη… μέση της ερήμου καλείται σήμερα ο Ολυμπιακός να αποφύγει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό «κάζο» και να βάλει τέλος στην αρνητική του παράδοση απέναντι σε ισραηλινούς συλλόγους. Οι πρωταθλητές Ελλάδας φιλοξενούνται από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο «Αρτούρ Βάσερμιλ», με την ισραηλινή ομάδα να φεύγει σίγουρα ικανοποιημένη από τον Πειραιά πριν από επτά βράδια. Δίνοντας σαφή προτεραιότητα στα αμυντικά τους καθήκοντα, οι Ισραηλινοί πήραν το ισόπαλο 0-0 και σήμερα χρειάζονται αποκλειστικά τη νίκη (με οποιοδήποτε σκορ) προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη έκπληξη στην παρθενική συμμετοχή τους στο Champions League. Η ομάδα του Μπαράκ Μπαχάρ είχε αποκλείσει στο 2ο γύρο τη μολβαδική Σέριφ Τιρασπόλ με μία νίκη (3-2) και μία ισοπαλία (0-0 εκτός), ενώ το Σάββατο πραγματοποίησε την… ιδανική πρόβα ενόψει της σημερινής ρεβάνς, διαλύοντας με 0-5 τη Χάποελ Ασκελόν για το εγχώριο Toto Cup. Χρειάζεται, βέβαια, να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι μετρούν μία σημαντική απώλεια, καθώς αποτελεί παρελθόν ο κεντρικός αμυντικός Γουίλιαμ Σοάρες (αγωνίστηκε ως βασικός στο «Καραϊσκάκης), κάτι που ήταν προαποφασισμένο. Ο Μπαχάρ θα χρησιμοποιήσει ως αντικαταστάτη του στο αρχικό σχήμα τον Τζέντεκ, ενώ παράλληλα εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Ρουμάνος αμυντικός χαφ Χόμπαν. Διάταξη 5-4-1 θα δούμε για μία ακόμα φορά, με μοναδικό δίλημμα για τον κόουτς τον παίκτη που θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης (ερίζουν Μπαρντά και Σαχάρ).
Όντας υποχρεωμένος να αγωνιστεί σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης υγρασίας κι έχοντας την υποστήριξη 100 ηρωικών οπαδών του, ο Ολυμπιακός είναι σήμερα υποχρεωμένος να… κάνει το καθήκον του, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Μπερ-Σεβά για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Απογοητευτικοί οι πρωταθλητές Ελλάδας πριν από μία εβδομάδα στο «Καραϊσκάκης», έμειναν στο ισόπαλο 0-0, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει και τον «ισχυρό άντρα», Βαγγέλη Μαρινάκη», να ξεσπάει προς τους παίκτες. Το νόημα των λεγομένων του ήταν το εξής: «Ή προκρίνεστε ή… φεύγετε». Με αυτά το… background, λοιπόν, οι Πειραιώτες παίζουν σήμερα για δύο αποτελέσματα, καθώς τους στέλνει στην επόμενη φάση είτε μία νίκη είτε μία ισοπαλία με γκολ. Με αποστολή 22 ατόμων ταξίδεψαν στο Ισραήλ οι «ερυθρόλευκοι», με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αυτό του Τζίμι Ντουρμάζ. Όσον αφορά το αρχικό σχήμα που θα δούμε στο σημερινό ματς, ο Βίκτορ λογικά θα εμμείνει στη διάταξη 4-2-3-1 (λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το 4-3-2-1). Σε σχέση με την ενδεκάδα του «Καραϊσκάκης», ο Ντα Κόστα θα αντικαταστήσει τον τραυματία Σιόβα στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Κάμπιασο φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι των Μπουχαλάκη και Μανιάτη για τον παρτενέρ του Μιλιβόγεβιτς στα αμυντικά χαφ. Φανέλα βασικού θα πάρει ο Τσόρι, με τους Φορτούνη και Σεμπά στα «φτερά» και τον Ιντέγε στη κορυφή.

Άσσος με κάλυψη για ΠΑΟΚ
Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Άγιαξ, όπου επιλέγουμε τον 1 DNB σε απόδοση 1.85 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Ραντεβού με την ιστορία του έχει απόψε ο ΠΑΟΚ, που θέλει μετά από καιρό να πάρει μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση. Ο δικέφαλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων την περασμένη εβδομάδα στο Άμστερνταμ, όπου μπορεί να είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, ωστόσο κατόρθωσε να καταστήσει ακίνδυνο τον Άγιαξ. Πολύ καλά τρεξίματα για τα δεδομένα της εποχής, αμυντική ισορροπία στις περισσότερες των περιστάσεων, με μοναδικά «μελανά σημεία» το δοκάρι του Ρίντεβαλντ και το γκολ του Ντόλμπεργκ. Το «δώρο» του Σίλεσεν έφερε το θαυμάσιο γκολ του Κάμπος και έτσι σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν είναι η ομάδα που «καίγεται» για να σκοράρει. Δε θα πρέπει να λησμονούμε ότι οι ασπρόμαυροι καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα ιδιαίτερα ποιοτικό σύνολο, που θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνο αν έχει διαρκώς την μπάλα στα πόδια του. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και να ανεβάσει τα ποσοστά κατοχής του, έτσι ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης. «Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα δείξουν ότι είναι άντρες και θα κάνουν ένα καλό παιχνίδι. Εγώ περιμένω σίγουρα καλύτερο ΠΑΟΚ. Είχαμε μία εβδομάδα παραπάνω. Σε μία καινούργια ομάδα χρειάζεται χρόνος να δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους. Όσο προχωράει ο καιρός θα είμαστε καλύτεροι», επεσήμανε ο Βλάνταν Ίβιτς.
Πολύ λίγα πράγματα απ’ τον Άγιαξ την περασμένη εβδομάδα, δε δικαίωσε σε καμία των περιπτώσεων τον υψηλό φαβοριτισμό του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να είχε περίπου 70% ποσοστά κατοχής και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, ωστόσο αναλώθηκε σε φλύαρο παιχνίδι, χωρίς ουσία και τον παίκτη που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 19χρονος Ντόλμπεργκ ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών του «Αίαντα» και εντέλει αυτός που τον έβγαλε απ’ τη δύσκολη θέση με το όμορφο γκολ που σημείωσε. Έκανε «μπαμ» η απουσία παίκτη περιοχής, πρόβλημα που δε θα βρει λύση ούτε σήμερα, καθώς ως γνωστόν, ο Αρκάντιους Μίλικ πωλήθηκε έναντι 25 εκ. ευρώ στη Νάπολι. Ο Άγιαξ ζήτησε απ’ τους Ιταλούς να χρησιμοποιηθεί ο Πολωνός στράικερ στην Τούμπα και έπειτα να αποδεσμευτεί, ωστόσο το αίτημα –όπως ήταν αναμενόμενο- δεν έγινε αποδεκτό. Έπεσε αρκετό «κράξιμο» στον Σίλεσεν για την ανεπανάληπτη γκέλα που έκανε στο ματς της περασμένης εβδομάδας, με τον κόουτς Μπος να καλύπτει τον γκολκίπερ του και να τονίζει ότι του έχει εμπιστοσύνη. Παρά τη μέτρια εμφάνιση, υπάρχει αισιοδοξία για την πρόκριση, όλοι οι παίκτες επεσήμαναν ότι θα πάρουν το αποτέλεσμα που πρέπει στη Θεσσαλονίκη.

Κερδίζει η Άντερλεχτ
Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Άντερλεχτ – Ροστόφ, όπου επιλέγουμε τον άσσο σε απόδοση 1.93. Εν μέσω μιας γενικότερης εσωστρέφειας η Άντερλεχτ καλείται να κάνει το καθήκον της απόψε και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ροστόφ στο δρόμο για το Champions League. Την περασμένη εβδομάδα πήρε το εκτός έδρας 2-2, σ’ ένα ματς όπου προηγήθηκε δύο φορές, αλλά στο φινάλε θα μπορούσε να χάσει. Ικανοποιημένος δήλωσε ο Βεϊλέ, που εξέφρασε παράπονα για τη φάση του πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν οι Ρώσοι σε 2-2. Το Σάββατο ο Βέλγιος κόουτς έκανε μερικό ροτέισον στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος και είδε την ομάδα του να φεύγει νικήτρια απ’ την έδρα της Μουσκρόν (1-2). Όσα αναφέραμε παραπάνω για την εσωστρέφεια έχουν να κάνουν με τον καταρτισμό του ρόστερ. Πιο συγκεκριμένα, ο Βεϊλέ φέρεται να είναι σε κόντρα με τους Οκάκα και Πρατ οι οποίοι έχουν ζητήσει μεταγραφή και δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν στην ομάδα. Ο πρώτος προπονείται με τη δεύτερη ομάδα με την επίσημη δικαιολογία να αναφέρει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, ενώ και ο δεύτερος δεν υπολογίζεται. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων η Ροστόφ την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Άντερλεχτ, σ’ ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει κερδίσει. Είδε τον αντίπαλο να προηγείται δύο φορές, αλλά είχε επιμονή και υπομονή, απάντησε ισάριθμες φορές και στο φινάλε έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Υπενθυμίζεται ότι η Ροστόφ κάνει ντεμπούτο στα προκριματικά του Champions League και είναι παντελώς άπειρη ευρωπαϊκά. Πέρυσι αποκλείστηκε χωρίς να σκοράρει απ’ την Τραμπζονσπόρ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και νωρίτερα πρέπει να πάμε στο 2000 για να εντοπίσουμε ευρωπαϊκή συμμετοχή της (Ιντερτότο). Όπως τονίσαμε και την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, το ρόστερ είναι μικρό και δεν ενισχύθηκε σχεδόν καθόλου, ενώ και ο κόουτς Μπερντίεφ εκφράζει συχνά τα παράπονα του. Ο έμπειρος προπονητής δεν είχε την ευχέρεια να κάνει ροτέισον στην πρεμιέρα πρωταθλήματος του Σαββάτου κόντρα στην Όρενμπουργκ, την οποία η Ροστόφ κέρδισε 1-0 με γκολ στο 83’.
Μπορεί τον «άσσο» η Λέγκια
Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Λέγκια – Τρέντσιν, όπου επιλέγουμε τον άσσο σε απόδοση 1.81. Χάρη σε τέρμα του Νίκολιτς στο 69’ η Λέγκια κατάφερε να φύγει με τη νίκη (0-1) από τη Σλοβακία και έχει πλέον το προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League. Το συγκρότημα του Χάσι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ωστόσο, η εμπειρία της Λέγκια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν αρκετή για να της χαρίσει τη νίκη. Αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις έχει σημειώσει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η πρωταθλήτρια Πολωνίας βρίσκεται μετά το πέρασμα των τριών πρώτων αγωνιστικών στην 7η θέση, ενώ προέρχεται από τη νίκη με 2-3 επί της Βίσλα Πλοκ για το πρωτάθλημα. Ξεκίνησε φέτος το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον 2ο προκριματικό γύρο, όπου κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ζρίνσι (1-1, 2-0) και θέλει να κάνει φέτος το βήμα παραπάνω στο Champions League. Αξίζει φυσικά να αναφερθεί πως δεν έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης από τη σεζόν 1995-96, ενώ αντίθετα τις τρεις τελευταίες σεζόν έχει φτάσει μέχρι τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Απ’ την άλλη, πίεσε, δημιούργησε φάσεις, ωστόσο η τύχη δεν της χαμογέλασε, με την Τρέντσιν να γνωρίζει την ήττα με 0-1 από την πιο έμπειρη Λέγκια. Δύσκολη αποστολή πλέον για τους Σλοβάκους που καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1 στη δυνατή “Pepsi Arena”. Επηρεασμένη από την ήττα στο Champions League, η Τρέντσιν γνώρισε βαριά ήττα και στο πρωτάθλημα με 3-0 από τη Ζλάτε, ενώ μετά το πέρασμα των τριών πρώτων αγωνιστικών βρίσκεται στην 9η θέση με τρεις βαθμούς. Σε γενικές γραμμές δεν βρίσκεται και στην καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση, μετρώντας τέσσερις ήττες στις πέντε πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της. Προέρχεται από δυο σερί “νταμπλ” στη χώρα της ενώ ξεκίνησε φέτος τις υποχρεώσεις της στο Champions League από τον 2ο γύρο, όπου απέκλεισε δύσκολα την Ολύμπια Λιουμπλιάνας. Επικράτησε με 3-4 της αντιπάλου της στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στον αγώνα ρεβάνς ηττήθηκε με 2-3. Ταξίδεψε στη Βαρσοβία με σκοπό να τα παίξει όλα για όλα, με τον τεχνικό Τσέβελα να παρατάσσει μια ενδεκάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς. Παρελθόν από το σύλλογο αποτελεί ο μέσος Μπέρο που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τραμπζονσπόρ, αλλά και ο επιθετικός Κέσελ που θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Σλάβια Πράγας.
Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...