Προγνωστικά Στοιχήματος: Νίκες για Σπόρτινγκ και Σανταντέρ

Μπορεί τα περισσότερα «μεγάλα» πρωταθλήματα στην Ευρώπη να έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο για μία ακόμη Κυριακή το ποδοσφαιρικό κουπόνι παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον. Πέντε προτάσεις έχει ξεχωρίσει από αυτό το Betarades.gr, ενώ μία ακόμη επιλογή προκύπτει από το πρόγραμμα του μπάσκετ.
Νίκη και «κούπα» για Σπόρτινγκ
Ξεκινάμε τις σημερινές μας προτάσεις για στοίχημα από τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπράγκα, στον οποίο θα πάμε με τον «άσσο» σε απόδοση 2.00. Για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπράγκα, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Τις προηγούμενες δύο το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα επικράτησε με 1-0 (εκτός έδρας) και 4-1 (εντός έδρας). Εξαιρετική σεζόν πραγματοποίησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, έξι βαθμούς πίσω από την Πόρτο, κάτι που σημαίνει πως θα δώσει το «παρών» στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.
Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια η Μπράγκα, από την πλευρά της, δίνει και πάλι το «παρών» στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας, έχοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το δεύτερο σχετικό τρόπαιο στην ιστορία της και πρώτο μετά το μακρινό 1966. Η Μπράγκα κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, 18 βαθμούς πίσω από την αποψινή αντίπαλό της, κάτι που σημαίνει πως θα δώσει το «παρών» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.
«Τρίποντο» η Σανταντέρ
Συνεχίζουμε με Β’ Ισπανίας και τον «άσσο» σε απόδοση 1.95 στην αναμέτρηση Σανταντέρ – Πονφεραντίνα. Το ματς στο «Σαρδινέρο» είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της 41ης αγωνιστικής, καθώς αμφότερες οι αντίπαλοι έχουν βαθμολογικό κίνητρο για το τρίποντο. Η γηπεδούχος Σανταντέρ βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκτός της επικίνδυνης ζώνης, πλεονεκτώντας στην ισοβαθμία με τη 19η Οσασούνα. Ως εκ τούτου, η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι επιτακτική. Το -4 από την 6η Σαραγόσα μοιάζει δύσκολο να καλυφθεί από την Πονφεραντίνα, από την άλλη, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, όμως η ομάδα έχει… δώσει όρκο να κυνηγήσει μέχρι το τελευταίο… δευτερόλεπτο το όνειρο της εισόδου στα πλέι οφ. Οι τέσσερις ήττες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (1-1-4 το σερί) έβγαλαν την «Πόνφε» από την πρώτη εξάδα και πλέον… τρέχει για να προλάβει. Να υπογραμμιστεί, τέλος, ότι έχει συνδυάσει με ήττες τις τρεις τελευταίες εξόδους πρωταθλήματος
Δε χάνει η Βαλερένγκα
Επόμενη επιλογή, το «Χ2» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος της Νορβηγίας, Βίκινγκ – Βαλερένγκα. Σε καταπληκτική κατάσταση βρίσκεται η Βίκινγκ σημειώνοντας και τρίτη συνεχόμενη νίκη διαλύοντας μάλιστα την Αάλεσουντ με 4-0 εκτός έδρας ανεβαίνοντας έτσι στην πέμπτη θέση και με βάση την εικόνα που παρουσιάζει τα καλύτερα έρχονται γι’ αυτήν. Η ομάδα απ’ το Στάβανγκερ διαθέτει πολύ δυνατή αμυντική γραμμή έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με 10 τέρματα παθητικό, καταφέρνοντας να κρατήσει το μηδέν παθητικό και στα τρία τελευταία της ματς.
Μπορεί η Βίκινγκ να είναι στα καλύτερά της, όμως και η Βαλερένγκα είναι «καταιγιστική» εδώ και τρεις αγωνιστικές πετυχαίνοντας τρεις νίκες με τελευταία το 3-0 εκτός έδρας επί της Σάντεφιορντ, ενώ σ’ αυτά τα ματς έχει σκοράρει συνολικά 12 γκολ! Η ομάδα απ’ το Όσλο πηγαίνει για μεγάλα πράγματα φέτος και αυτή τη στιγμή μεταξύ άλλων στη δεύτερη θέση, θέλει να κάνει δικό της το ντέρμπι με τη Βίκινγκ και σιγά σιγά ν’ αρχίζει να μαζεύει το -5 απ’ τη Ρόζενμποργκ για να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο.
Κερδίζει η Μπρέντα
Περνάμε στην Ολλανδία και τον «άσσο» σε απόδοση 2.00 στο ματς Μπρέντα – Ρόντα. Πρόκειται για αγώνα ρεβάνς των πλέι οφ ανόδου/υποβιβασμού και όποια ομάδα επικρατήσει μετά τις διπλές αναμετρήσεις θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Α’ κατηγορία. Η Μπρέντα (Α’ κατηγορία) είναι καλύτερη ομάδα απ’ τη Ρόντα και το έδειξε απ’ το πρώτο ματς. Μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ματς, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και φαινόταν ότι ήταν πιο «ξεψαρωμένη» απ’ την αντίπαλο. Η ανωτερότητα της καρποφόρησε στο 21’, όταν έγινε το 0-1. Όλα ή τίποτα για τη Ρόντα (Β’ κατηγορία) σήμερα, που παίζει τους κόπους μιας ολόκληρης χρόνιας. Άπαντες γνωρίζουν τι θα σημαίνει η μη άνοδος, αποτέλεσμα που θα καταστήσει πλήρως αποτυχημένη τη σεζόν. Ήταν κατώτερη των περιστάσεων την Πέμπτη, φάνηκε να αιφνιδιάζεται και το «πλήρωσε» στο 21’, όταν δέχτηκε το γκολ. Η Μπρέντα, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι καλύτερη ομάδα και έχει το προβάδισμα για τη νίκη και σήμερα.
Στηρίζουμε Νέουσταντ
Τελευταία επιλογή από το ποδοσφαιρικό κουπόνι ο «άσσος» σε απόδοση 2.25 στον αγώνα Νέουσταντ – Άλταχ για το πρωτάθλημα της Αυστρίας, στο οποίο διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική. Για ένα και μόνο αποτέλεσμα παίζει απόψε η Νέουσταντ, αν δεν θέλει να επιστρέψει στη Β’ κατηγορία μετά από μία εξαετία στα «σαλόνια» της Bundesliga. Την προηγούμενη εβδομάδα πήρε έναν μάλλον ανέλπιστο βαθμό στη Βιέννη από τη Ραπίντ, έχοντας βέβαια και την τύχη με το μέρος της. Για πρώτη μάλιστα φορά στο φετινό πρωτάθλημα συμπληρώνει τρία σερί ματς χωρίς να δεχτεί γκολ και σε συνδυασμό με την ήττα της Αντμίρα, μείωσε στο -2 από τη γραμμή σωτηρίας.
Στον αντίποδα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποχαιρέτησε τους φιλάθλους της η ομάδα του Κάναντι, επικρατώντας με 2-0 της Γκρόντιγκ. Μόνο νεοφώτιστη δεν θύμισε η παρουσία της Άλταχ στο φετινό πρωτάθλημα, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας σεζόν. Όχι μόνο αυτό, αλλά βρίσκεται στο «κόλπο» και για την 3η θέση που θα τη φέρει από πιο πλεονεκτικό σημείο στα προκριματικά του καλοκαιριού. Μεγάλο της όπλο δεν ήταν βέβαια άλλο από την φοβερή της έδρα, που ήταν η δεύτερη καλύτερη στη Bundesliga, παρά τις τελευταίες απώλειές της. Άλλη ομάδα πάντως μακριά από το γήπεδό της, μετρώντας μόλις ένα βαθμό στις τέσσερις τελευταίες εξόδους της, όπου δεχόταν τουλάχιστον δύο τέρματα.
Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις η Νανσί
Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα Λιμόζ – Νανσί, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ +4.5 πόντων της Νανσί σε απόδοση 2.40. Χθες ξεκίνησε η ημιτελική φάση των ημιτελικών της Γαλλίας με τη νίκη 78-69 του Στρασβούργου επί της Λε Μαν οπότε απόψε συνεχίζουν Λιμόζ και Νανσί σε σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες εν αντιθέσει με τις δύο νίκες της προημιτελικής φάσης. Η Λιμόζ θα έχει το πλεονέκτημα έδρας λόγω της τρίτης θέσης που είχε καταλάβει στην κανονική διάρκεια της LNB. Φέτος οι ομάδες έχουν αναμετρηθεί ήδη τρεις φορές με τη Λιμόζ να επικρατεί στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου, με 75-56 στο Λιμόζ και 101-107 στο Νανσί, ενώ στο κύπελλο Semaine des As που διεξάγεται στην Eurodisney του Παρισιού η Νανσί νίκησε 77-68.
Δικαίως φαβορί απόψε δίνεται η Λιμόζ πρώτον επειδή θεωρείται καλύτερη ομάδα και δεύτερον επειδή παίζει στην έδρα της. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχει μπει πολύ καλά στα πλέι-οφ και ζορίστηκε άσχημα από την Χάβρη, μία Χάβρη που είναι ασθενέστερη ομάδα από τη Νανσί. Η Νανσί πέρασε ένα μικρό ντεφορμάρισμα στους τελευταίους αγώνες της κανονικής περιόδου αλλά ήταν απόλυτα έτοιμη στους αγώνες με τη Ναντέρ και θέλει να κάνει τη συνέχεια. Άλλωστε η προσθήκη του Κικάνοβιτς έγινε λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και όταν τέλειωσαν οι υποχρεώσεις της ρώσικης Ενισέι για να ενισχυθεί η ομάδα ενόψει πλέι-οφ. Οι πρώτοι αγώνες μια σειράς πλέι-οφ είναι και οι πιο επικίνδυνοι για την ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας και η Νανσί, στην κατάσταση που βρίσκεται, είναι ο πιο ακατάλληλος αντίπαλος της Λιμόζ. Θα συνεχιστούν οι καλές εμφανίσεις της Νανσί στα πλέι-οφ γι’αυτό επιλέγουμε τη Νανσί +4.5.
Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...