Προγνωστικά Στοιχήματος: Ντέρμπι κορυφής στον Πειραιά, στήριγμα η Ξάνθη

Η ελληνική Σούπερλιγκ πρωταγωνιστεί στο κουπόνι της Τετάρτης. Σήμερα διεξάγονται έξι συνολικά παιχνίδια για την εμβόλιμη αγωνιστική, από τα οποία, ξεχωρίζει, φυσικά, το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέροντα ματς υπάρχουν σε Αγγλία και Γαλλία, όπου έχουμε, επίσης, εμβόλιμες αγωνιστικές, αλλά και σε Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Βέλγιο, μεταξύ άλλων, με τη δράση στις χώρες αυτές να συνεχίζεται με αναμετρήσεις Κυπέλλου.

«Κρατάει» στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (αναλυτικά το preview του αγώνα εδώ), με την επιλογή μας να είναι το αποτέλεσμα ημιχρόνου «Χ2» σε απόδοση 1.80 στον Stoiximan. Η σημερινή αναμέτρηση κρίνεται εξόχως σημαντική για τους ερυθρόλευκους, αυτό παρατηρείται εύκολα στις τοποθετήσεις παικτών και προπονητή, ενώ και η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στη χθεσινή προπόνηση καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο Ολυμπιακός θέλει πάρα πολύ να κερδίσει, τόσο για ουσιαστικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την αμφισβήτηση της εγχώριας κυριαρχίας του. Σπάνιο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια οι Πειραιώτες να μην είναι πρώτοι στη βαθμολογία έπειτα από 10 αγωνιστικές, σήμερα μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση μόνο με νίκη. Γενικά φέτος ο Ολυμπιακός δεν πείθει στα απαιτητικά ματς της Σούπερλιγκ, όπου χρειάστηκε να αναλάβει την πρωτοβουλία και να φτιάξει παιχνίδι. Προβλημάτισε και είχε απώλειες με Παναιτωλικό (1-1), Ατρόμητο (ήττα 1-0) και Αστέρα Τρίπολης (0-0), κέρδισε με το ζόρι στις καθυστερήσεις τον Εργοτέλη (2-3). Κακός και εναντίον του Παναθηναϊκού, επικράτησε χάρη σ’ ένα στημένο (1-0). Οι δύο φετινές σπουδαίες εμφανίσεις των ερυθρολεύκων ήρθαν εντός έδρας με Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης, παιχνίδια όμως που δεν ήταν φαβορί και δε χρειάστηκε να διασπάσουν «σφιχτή» άμυνα, αλλά έψαξαν την «κόντρα». Αυτό το πλάνο όμως δεν τους εξυπηρετεί σήμερα εναντίον του ΠΑΟΚ, που είναι δεδομένο πως θα είναι προσεκτικός.

Από την άλλη πλευρά, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει να παίξει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ως πρωτοπόρος στη βαθμολογία, ως κατ’ ουσίαν διεκδικητής του τίτλου. Μπορεί λίγοι να τολμούν να μιλήσουν για το πρωτάθλημα (ο Άγγελος Αναστασιάδης κάνει καλή δουλειά στην αποφυγή της μεγαλοστομίας) ωστόσο άπαντες γνωρίζουν ότι το σημερινό ντέρμπι αποτελεί «κρας τεστ» για τις δυνάμεις του δικεφάλου. Τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται στα ντέρμπι, ωστόσο γίνεται κατανοητό ότι θα συνιστά τεράστια επιτυχία σε ουσιαστικό και ψυχολογικό επίπεδο αν οι ασπρόμαυροι φύγουν σήμερα ως πρωτοπόροι απ’ το Φάληρο και προφανώς και είναι θετικό αποτέλεσμα και η ισοπαλία. Γνωστή η τακτική του Αναστασιάδη, δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό σήμερα. Πολύ τρέξιμο, πίεση ψηλά, κάλυψη χώρων, θράσος και αυταπάρνηση. «Mind games» από τον έμπειρο τεχνικό, προσπάθησε να μεταφέρει την πίεση στον Ολυμπιακό, τονίζοντας: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρώτον γιατί ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Δεύτερον γιατί εμείς έχουμε πολλά προβλήματα, με τραυματισμούς, με κάποια παιδιά που έχουν αρκετή κόπωση και από το παιχνίδι της Κυριακής, επειδή η ομάδα υπερέβαλε δυνάμεις και εαυτόν για να πάρει με τον Πανθρακικό ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή φαβορί λοιπόν είναι ο Ολυμπιακός και πρέπει κι εμείς να πάμε όσο πιο καλά προετοιμασμένοι γίνεται και ό,τι πει η Παναγία. Δε θα τρελαθούμε κιόλας». Με τον τελικό νικητή του ντέρμπι δε θα ασχοληθούμε, ωστόσο πιστεύουμε ότι οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, είτε με την ισοπαλία, είτε ευρισκόμενοι μπροστά στο σκορ.

Νίκη για Ξάνθη

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Ξάνθη – Καλλονή, στο οποίο θα πάμε με τον «άσσο» σε απόδοση 1.97. Σπουδαίας κρισιμότητας το σημερινό ματς για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, παίζει το «κεφάλι» του. Οι Θρακιώτες υπέστησαν ακόμη μια ήττα το Σάββατο, με 2-0 απ’ τον Ατρόμητο, αποτέλεσμα που συνοδεύτηκε από μέτρια ως κακή εμφάνιση, παρά τις όποιες χαμένες ευκαιρίες, απόρροια κυρίως των εμπνεύσεων και της ικανότητας του Κλέιτον και όχι οργανωμένων επιθέσεων. Ήταν η τρίτη σερί εκτός έδρας ήττα για την Ξάνθη, που μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται για την… αφέλεια της. Είναι δεδομένο ότι θα βγάλει φάσεις και θα προκαλέσει κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο ταυτόχρονα μπορεί να κάνει τη… μισή φάση εις βάρος της γκολ και να καταστρέψει την πορεία ενός αγώνα. Συνέχισε να αποσπά αποτελέσματα η Καλλονή, στον αντίποδα, έστω και αν το εντός έδρας 0-0 κόντρα στον Πλατανιά θεωρήθηκε μάλλον ανεπιτυχές. Σπουδαιότερη σημασία έχει για τους νησιώτες το γεγονός ότι έμειναν αήττητοι για έκτη σερί αγωνιστική, δε δέχτηκαν γκολ για 8η φορά σε 10 αγωνιστικές, έφτασαν τους 19 πόντους, έχοντας δώσει 6 ματς εντός έδρας και 4 εκτός. Χωρίς προβλήματα ταξίδεψε στην Ξάνθη η Καλλονή, εκτός απροόπτου θα παραταχθεί με τους ίδιους 11 που ξεκίνησαν το ματς με τον Πλατανιά. Εξαιρετικά κρίσιμο το σημερινό ματς για τους Ακρίτες, πιστεύουμε ότι θα βρούνε τον τρόπο για να πάρουν τη νίκη.

Κερδίζει η Σίβασπορ Περνάμε στο Κύπελλο Τουρκίας και τον αγώνα Σίβασπορ – Γκαζιάντεπσπορ, με την πρότασή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 2.22. Μία νίκη μετράει στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές για το πρωτάθλημα της Τουρκίας η Σίβασπορ, αυτή με αντίπαλο τη Μπαλικερσίρσπορ (3-1 εκτός έδρας). Στις υπόλοιπες το συγκρότημα του Ρομπέρτο Κάρλος μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Εσκισεχίρσπορ (1-1), ενώ γνώρισε την ήττα από τις Ρίζεσπορ (1-0 εντός), Μπούρσασπορ (3-0 εκτός) και Μερσίν Ιντμάν Γιουρντού (2-0 εκτός), χωρίς να καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Επτά βαθμούς, από την άλλη, έχει καταφέρει να συλλέξει στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Τουρκίας η Γκαζιάντεπσπορ. Το συγκρότημα του Οκάν Μπουρούκ μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Τράμπζονσπορ (4-4 εκτός έδρας), ενώ στη συνέχεια σημείωσε δύο σερί νίκες κόντρα στις Μερσίν Ιντμάν Γιουρντού (1-0 εντός) και Ακίσαρσπορ (1-0 εντός) και γνώρισε σερί ήττες από τις Κόνιασπορ (2-0 εκτός) και Γαλατασαράι (1-0). Αμφίρροπο το σημερινό παιχνίδι, ωστόσο θεωρούμε ότι η Σίβασπορ θα καταφέρει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να επιβεβαιώσει το στοίχημα που προτείνουμε.

Ειδικό στοίχημα από την Euroleague

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα της Euroleague Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου, με την επιλογή μας να είναι το Over 10 πόντοι στην αγορά «Σύνολο Πόντων Τζον Μπράιαν». Με την εικόνα που έχει η Μπάγερν τον τελευταίο καιρό κανείς δεν της δίνει πιθανότητες να νικήσει στο Μιλάνο. Η Μπάγερν παίζει πολλές εβδομάδες κακό μπάσκετ και δεν φαίνεται να συνέρχεται. Η Αρμάνι δεν θαμπώνει με τις εμφανίσεις της όμως είναι ξεκάθαρα καλύτερη από την Μπάγερν αυτή την εποχή. Με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες έχουν συγκεκριμένο στόχο στο παιχνίδι απόψε και ότι η Αρμάνι χρειάζεται σκέτη νίκη, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε με το παιχνίδι pre-game. Στο live ίσως υπάρξουν ευκαιρίες ανάλογα με την διακύμανση του σκορ.

Επιλογή από τον αγώνα είναι το Over 10 πόντοι του Τζον Μπράιαντ. Ο Αμερικανός σέντερ σκοράρει μέχρι σήμερα 11 πόντους ανά παιχνίδι στην Euroleague και 14.9 πόντους ανά παιχνίδι στην Μπουντεσλίγκα. Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στην Μπουντεσλίγκα είχε κατά σειρά 19 στη νίκη επί της Βόννης, 11 στη νίκη επί της Κραϊλσχάιμ, 25 στη νίκη επί της Όλντενμπουργκ και 13 στην ήττα από Άλμπα. Αντίστοιχα στην Euroleague είχε 9 με τον Παναθηναϊκό, 10 με την Μπαρτσελόνα και 15 με την Ούλκερ. Όλες αυτές οι επιδόσεις έγιναν σε 22 λεπτά συμμετοχής. Στον πρώτο αγώνα με την Αρμάνι είχε σκοράρει 10 πόντους. Επειδή βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ο προπονητής του, Σβέτισλαβ Πέσιτς, θα τον αφήσει στο παρκέ αρκετή ώρα για να βοηθήσει στην προσπάθεια της Μπάγερν. Μπορεί τουλάχιστον να σκοράρει το μέσο όρο του και να επαληθεύσει το Over 10 πόντοι. Επιλογή λοιπόν τοOver 10 πόντοι του Τζον Μπράιαντ της Μπάγερν Μονάχου.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...