Προγνωστικά Στοιχήματος: «Σεντονάτη» τριάδα, μπορεί την πρόκριση η Ελλάδα

Το Τσάμπιονς Λιγκ ξαναμπαίνει από σήμερα στη ζωή μας, με την αυλαία της φάσης των ομίλων. Την ίδια στιγμή, περίοπτη θέση στο σημερινό μενού έχει και η κόντρα της Εθνικής μας ομάδας με την Ισπανία για τα προημιτελικά του Eurobasket. Συνολικά καταλήγουμε σε πεντάδα ποδοσφαιρικών προτάσεων και σε ζευγάρι επιλογών από το Eurobasket.
Δυνατή η Βόλφσμπουργκ
Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά με Τσάμπιονς Λιγκ, όπου το δυνατό μας σημείο είναι ο «Άσσος» της Βόλφσμπουργκ επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε απόδοση 1.91.Στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ευρώπης επιστρέφει μετά από έξι χρόνια η Βόλφσμπουργκ. Η μία και μοναδική φορά που έδωσε το «παρών» στο Τσάμπιονς Λιγκ στο παρελθόν ήταν τη σεζόν 2009/10, όταν είχε τερματίσει στην 3η θέση του 2ου ομίλου συγκεντρώνοντας επτά βαθμούς. Αήττητο παραμένει το συγκρότημα του Ντίτερ Χέκινγκ μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν. Πιο συγκεκριμένα μετά το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών στην Μπουντεσλίγκα οι «λύκοι» σημείωσαν δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Με στόχο να παλέψει για την πρόκρισή της από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ρίχνεται στη μάχη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τις δύο προηγούμενες σεζόν οι Ρώσοι κατέλαβαν την τελευταία θέση του ομίλου τους στην κορυφαία διοργάνωση.  Η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια για το συγκρότημα του Λεονίντ Σλούτσκι ξεκίνησε από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας την Σπάρτα Πράγας με συνολικό σκορ 5-4. Στα πλέι οφ της διοργάνωσης γνώρισε την ήττα με 2-1 στην Πορτογαλία από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ωστόσο επικράτησε με 3-1 στη Ρωσία, παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους.
Με χάντικαπ η Σίτι
Συνεχίζουμε με το χάντικαπ -1 γκολ για τη Μάντσεστερ Σίτι στην εντός έδρας συνάντηση με τη Γιουβέντους, που το βρίσκουμε σε απόδοση 2.40 (-1 (Ασιατικό Χάντικαπ): Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Μάνστεστερ Σίτι με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Μάνστεστερ Σίτι κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Οι «πολίτες» μπαίνουν στη διοργάνωση με τον… πεισματικό σκοπό του μακρινού ταξιδιού, κάτι που δεν κατάφεραν ούτε στην περσινή σεζόν, καθώς στη φάση των «16» τους… έλαχε η -μετέπειτα τροπαιούχος- Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, όντας η μοναδική που έχει πετύχει το “απόλυτο” στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και έχοντας ήδη πάρει σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της στην κούρσα του τίτλου. Η Γιουβέντους, από την πλευρά της, ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, βάζοντας μετά από πολλά χρόνια το όνομά της στο… κέντρο του ευρωπαϊκού χάρτη. Η «Μεγάλη Κυρία» έκανε ένα απίστευτο ταξίδι μέχρι τον τελικό (απέκλεισε τη Ρεάλ στα ημιτελικά), όπου και… υποτάχθηκε στις ορέξεις της Μπαρτσελόνα. Η αρχή της σεζόν συνδυάστηκε με την κατάκτηση του ιταλικού Σούπερ Καπ επί της Λάτσιο, όμως η ομάδα του Αλέγκρι αγνοεί τη νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Serie A, μετρώντας δύο ήττες και μία ισοπαλία.
Κρατάει στο ημίχρονο η Αστάνα
Η τρίτη πρότασή μας από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το «Χ2 ημίχρονο» της Αστάνα στο «Ντα Λουζ» σε απόδοση 2.30. Με τον τίτλο του φαβορί μπαίνει η Μπενφίκα στο σημερινό εναρκτήριο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει όσο τίποτα να ξεκινήσει με νίκη το φετινό ταξίδι της στα «αστέρια». Το σύνολο του Ρουί Βιτόρια θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τη δύναμη του καυτού «Ντα Λουζ», χωρίς να παραγνωρίζει τους κινδύνους που κρύβει το σημερινό ματς. Ο Κώστας Μήτρογλου έχει ήδη σκοράρει τρία γκολ στις τέσσερις πρώτες συμμετοχές πρωταθλήματος, με τα δύο από αυτά να έρχονται στο εμφατικό 6-0 της Παρασκευής επί της Μπελενένσες. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη για την Μπενφίκα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, με το μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα να είναι η εκτός έδρας ήττα από την Αρούκα (1-0) της 23ης Αυγούστου. Η Αστάνα μπαίνει στη φάση των ομίλων χωρίς κανένα απολύτως «πρέπει», με τη μέχρι στιγμής πορεία της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ να είναι ήδη πετυχημένη. Οι Καζάκοι ξεκίνησαν το «ταξίδι» από το 2ο προκριματικό γύρο, αποκλείοντας κατά σειρά τη Μάριμπορ, την Ελσίνκι και τον ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα, έμειναν αήττητοι στα πέντε τελευταία ματς, με τρεις νίκες (όλες εντός έδρας) και δύο ισοπαλίες. Το πλεονέκτημα σε σχέση με τη σημερινή αντίπαλο είναι ότι έχουν ήδη διανυθεί οι πρώτες 25 αγωνιστικές του εγχώριου πρωταθλήματος, με την Αστάνα να βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Καϊράτ (έχοντας ένα ματς λιγότερο). Στο 5-1-0 το αήττητο σερί στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος.
Προβάδισμα η Μίντλεσμπρο
Περνάμε στην αγγλική Τσάμπιονσιπ, επιλέγοντας το χάντικαπ -1 γκολ για τη Μίντλεσμπρο στην εντός έδρας συνάντηση με την Μπρέντφορντ, σε απόδοση 2.00. Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στη Ντέρμπι Κάουντι (1-1 εκτός έδρας) και την ήττα που γνώρισε από την Μπρίστολ Σίτι (1-0 εντός έδρας) η Μίντλεσμπρο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Το συγκρότημα του Καράνκα επικράτησε κατά σειρά των Σέφιλντ Γουένσντεϊ (3-1 εκτός έδρας) και Ντονς (2-0 εντός έδρας), παραμένοντας στα ψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ. Χωρίς νίκη παραμένει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ η Μπρέντφορντ. Μετά από αυτή που σημείωσε κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι (4-2 εκτός έδρας) στις 15 Αυγούστου το συγκρότημα του Ντικχούιζεν γνώρισε δύο σερί ήττες από τις Μπέρνλι (1-0 εκτός έδρας) και Ρέντινγκ (3-1 εντός έδρας), ενώ το Σάββατο (12/9) μοιράστηκε από ένα βαθμό στην έδρα της Λιντς (1-1).
Ικανή η Παρανά
Η τελευταία ποδοσφαιρική μας πρόταση είναι το «2 DNB» της Παρανά στην έδρα της Λουβερντένσε σε απόδοση 2.30 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Με άδεια χέρια έφυγε την προηγούμενη αγωνιστική από το «Jóse do Rego Maciel» η Λουβερντένσε, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από την καλύτερη αγωνιστικά Σάντα Κρουζ. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με την αντίπαλο της να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Έβαλε έτσι τέλος σε ένα θετικό σερί έξι αναμετρήσεων, όπου μετρούσε τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ σε καμία από τις οχτώ πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, με την αμυντική της λειτουργία να είναι επιρρεπής στο λάθος. Η Παρανά κοίταξε στα μάτια την προηγούμενη αγωνιστική την δυνατή Παϊσαντού και ενώ θα μπορούσε να ελπίζει ακόμη και σε νίκη με βάση την εικόνα της, μοιράστηκε τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) με την αντίπαλό της. Αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα στα μετόπισθεν, έχοντας καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόλις σε μια αναμέτρηση από τις έξι τελευταίες. Θεωρούμε, πάντως, ότι η Παρανά έχει πολλές πιθανότητες για κάτι καλό στο σημερινό ματς.
Έτοιμη η «επίσημη αγαπημένη»
Περνάμε στο Eurobasket, με τη σημερινή να είναι ημέρα προημιτελικών. Ξεκινάμε, φυσικά, με το μεγάλο παιχνίδι της Εθνικής μας κόντρα στην Ισπανία, όπου πηγαίνουμε με το χάντικαπ -1,5 πόντων για την Ελλάδα σε απόδοση 1.88. Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που η Ελλάδα προσφέρεται σε αποδόσεις φαβορί σε αγώνα με αντίπαλο την Ισπανία. Γύρω από το 1.75 δεν είναι καλή απόδοση αλλά η ομάδα βγάζει εμπιστοσύνη φέτος και θα τα δώσει όλα για να προκριθεί. Είπαμε η Ισπανία είναι τρωτή αλλά όχι και αμελητέα ποσότητα. Για όσο χρόνο οι παίχτες μας μπλοκάρουν τον Γκασόλ οι υπόλοιποι Ισπανοί θα έχουν πρόβλημα με την άμυνα και εκεί ακριβώς πρέπει να χτυπηθεί. Δεν πρέπει ούτε κατά διάνοια να μπουν οι ψηλοί και να κάνουν σωρηδόν φάουλ στον Γκασόλ. Επιπλέον δεν πρέπει να υπάρξει μόνος του ο Μπουρούσης σέντερ στην πεντάδα γιατί είναι απράδεκτος αμυντικός και πολύ «σοφτ». Καλύτερα να παιχτεί ένα σχήμα με 4 τον Μπουρούση και 5 τον Κουφό και ας χάσει η ομάδα ταχύτητα. Θα επιλέξουμε την Ελλάδα να νικήσει τον αγώνα με το χάντικαπ -1.5.
Παράλληλα, επιλέγουμε το Under 142,5 πόντοι στην αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Λετονία σε απόδοση 1.87. Η Λετονία έφτασε εδώ παίζοντας σπουδαία άμυνα για το μέγεθός της με παθητικό 67.5 πόντους ανά παιχνίδι, νούμερο που την κατατάσσει τέταρτη στο τουρνουά. Η Γαλλία διαθέτει την καλύτερη άμυνα του τουρνουά με 64.7 πόντους παθητικό ανά παιχνίδι και παρόλο το 97-87 της πρεμιέρας με την Φινλανδία (μετά από παράταση). Οι Λετονοί θα εξαντλήσουν τις λιγοστές ελπίδες που έχουν να προκριθούν με αντίπαλο την γηπεοδύχο Γαλλία και θα το κυνηγήσουν με ακραία προσπάθεια στην άμυνα. Η Γαλλία είναι ούτως ή αλλιώς αμυντική ομάδα επομένως θα επιλέξουμε το Under 142.5 που ναι μεν είναι το λογικό αλλά μπορεί να «σπάσει» αν η διαφορά ξεφύγει και οι δύο ομάδες παίξουν ελεύθερο μπάσκετ. Επιλογή λοιπόν το Under 142.5.
Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...