Προγνωστικά Στοιχήματος: Την κούπα ξανά η Σεβίλλη

Στη Βασιλεία είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου, καθώς στην πόλη της Ελβετίας θα διεξαχθεί ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Σεβίλλη. Κρίσιμη η αγωνιστική και στην Τουρκία, ενώ δράση υπάρχει και στη Σουηδία. Πάμε να δούμε τις προτάσεις του Betarades.gr.

Το παίρνει η Σεβίλλη
Ξεκινάμε τις πάμε στοίχημα προβλέψεις με τον τελικό Γιουρόπα Λιγκ Λίβερπουλ – Σεβίλλη, όπου επιλέγουμε την κατάκτηση των Ισπανών σε απόδοση 2.25. Αν υπάρχει ένας τρόπος να σωθεί η φετινή σεζόν για τη Λίβερπουλ, αυτός είναι η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κόκκινοι» ήταν κατώτεροι των προσδοκιών για ακόμη μια χρονιά στην Αγγλία, ωστόσο η έλευση του Γιούργκεν Κλοπ έκανε το «κλικ» στην Ευρώπη. Άουγκσμπουργκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντόρτμουντ και Βιγιαρεάλ ήταν κατά σειρά τα «θύματα» των Βρετανών στις νοκ-άουτ φάσεις, έφτασαν δίκαια στον τελικό, καθώς υπέστησαν μόλις μια ήττα σε 14 παιχνίδια απ’ την αρχή της διοργάνωσης (6-7-1), κι αυτή με γκολ στις καθυστερήσεις (1-0 από Βιγιαρεάλ). Υψηλό το κίνητρο για τους παίκτες της Λίβερπουλ, οι οποίοι γνωρίζουν ότι με κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ γράφουν τα ονόματα τους στην ιστορία του συλλόγου, ενώ εξασφαλίζουν και ένα καλύτερο μέλλον, αφού η ομάδα θα κερδίσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν «ζυγίζαμε» τη διάθεση για το τρόπαιο, θα ποντάραμε ότι οι «κόκκινοι» είναι μάλλον περισσότερο «πεινασμένοι». Σε αντίθεση με τη σούπερ επιτυχημένη τα τελευταία χρόνια Σεβίλλη, η Λίβερπουλ στερείται σπουδαίων διακρίσεων, αφού απέχει απ’ το πρωτάθλημα απ’ το 1990, πήρε το τελευταίο Κύπελλο το 2006 και το τελευταίο ευρωπαϊκό το 2005 (Τσάμπιονς Λιγκ), περιορίζοντας το παλμαρέ της στο Λιγκ Καπ του 2012.
Στον αντίποδα, η Σεβίλλη διατηρεί ένα σπουδαίο πλεονέκτημα σε σχέση με τη Λίβερπουλ. Έχει το “know how” σε ευρωπαϊκούς τελικούς, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του 21ου αιώνα με 4/4 κατακτήσεις του Γιουρόπα Λιγκ μετά το 2006, σήμερα μπορεί να πάρει το πέμπτο τρόπαιο σε 10 χρόνια! Απίστευτα πράγματα από μια ομάδα που δε θεωρείται του βεληνεκούς της Λίβερπουλ ή άλλων στην Ευρώπη, όμως έχει βάλει τα «γυαλιά» σε πολλούς με την αποτελεσματικότητα και τη μόνιμη «πείνα» της για διακρίσεις. Φέτος ήρθε απ’ το Τσάμπιονς Λιγκ και απέκλεισε κατά σειρά τις Μόλντε, Βασιλεία, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σαχτάρ Ντόνετσκ, χάνοντας μόνο απ’ τη Μόλντε εκτός έδρας 1-0 (είχε κερδίσει 3-0 στο πρώτο ματς). Εκτός του προφανούς κινήτρου του πέμπτου τροπαίου σε δέκα χρόνια και της κατάρριψης πολλών ρεκόρ, η Σεβίλλη θέλει το τρόπαιο και για καταστήσει επιτυχή τη σεζόν, αφού η πορεία στο πρωτάθλημα ήταν απογοητευτική. Τερμάτισε 7η και εξασφάλισε παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ, μόνο αν κερδίσει σήμερα θα παίξει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύουμε στην εμπειρία των Ισπανών.

Άσσος με κάλυψη για Κόνιασπορ
Πάμε στην Τουρκία, όπου θα επιλέξουμε το 1 DNB στην αναμέτρηση Κόνιασπορ – Μπεσίκτας, σε απόδοση 1.95. Έχοντας “κλειδώσει” και μαθηματικά την 3η θέση, η Κόνιασπορ χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στην Μπούρσασπορ έφυγε την προηγούμενη αγωνιστική με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το “Timsah Arena”. Σταθερά καλές εμφανίσεις από την Κόνιασπορ που κατέλαβε εύκολα την 3η θέση, που είναι και η υψηλότερη στην ιστορία της, αλλά και για πρώτη φορά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, με τη φετινή σεζόν να χαρακτηρίζεται ως ιστορική. Διαθέτει μια από τις ισχυρότερες έδρες της κατηγορίας, όπου μετράει φέτος στο πρωτάθλημα μόλις μια ήττα και υποδέχεται σήμερα την Μπεσίκτας με στόχο να πάρει εκδίκηση για το βαρύ 4-0 του πρώτου γύρου. Επιστροφή στο θρόνο έπειτα από επτά χρόνια για την Μπεσίκτας που επικράτησε με 3-1 της Οσμάνλισπορ την προηγούμενη αγωνιστική κατακτώντας και μαθηματικά το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Όπως αναμενόταν, στήθηκε γιορτή μετά το τέλος της αναμέτρησης στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο “Vodafone Arena” με παίκτες και φιλάθλους να πανηγυρίζουν δεόντως την κατάκτηση του τίτλου. Απόλυτα επιτυχημένη η φετινή σεζόν για την Μπεσίκτας που θα προσπαθήσει να κλείσει θετικά τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Κόνιασπορ, με την Μπεσίκτας να παραμένει αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια της, μετράει πέντε νίκες και μια ισοπαλία.

Με το Over 172.5 στη Μαδρίτη
Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με το Over 172.5 στην αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης – Λαμποράλ Κούτσα, επιλογή που βρίσκουμε σε απόδοση 1.90. To Ρεάλ – Λαμποράλ ήταν να διεξαχθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για την 33η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της ACB αλλά αναβλήθηκε λόγω της συμμετοχής της Λαμποράλ στο Final-4 της Euroleague. Η Λαμποράλ ήταν εξαιρετική στον ημιτελικό και με «σπρώξιμο» από τους διαιτητές ηττήθηκε στην παράταση 88-77 από την Φενέρ ενώ μετά ηττήθηκε και από την Κουμπάν στο μικρό τελικό με 85-75. Ο τελευταίος αγώνας της Ρεάλ ήταν την προηγούμενη Τετάρτη που έκανε καταπληκτική εμφάνιση και νίκησε 129-81 την Φουενλαμπράδα φτάνοντας το ρεκόρ της στο 27-5. Η Λαμποράλ είναι εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά αφού είναι σίγουρη τέταρτη ενώ η Ρεάλ θέλει νίκες μέχρι το τέλος, σήμερα δηλαδή και την τελευταία αγωνιστική της Κυριακής, για να τερματίσει πάνω από την Βαλένθια η οποία υπέστη την έκτη της ήττα από τη Μάλαγα το Σάββατο. Επιπλέον η Ρεάλ έχει μια ελπίδα ακόμα και για πρωτιά αν η Μπαρτσελόνα ηττηθεί εντός από την Κανάριας αλλά είναι δεδομένο πως αυτό το ενδεχόμενο είναι απίθανο. Φυσικά φαβορί για τον αποψινό αγώνα είναι η Ρεάλ η οποία έχει και το μοναδικό βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως βρίσκεται και σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση με τέσσερις συνεχόμενες νίκες, 86-91 στην Βαρκελώνη, 111-81 επί της Ομπροαντόιρο, 62-88 επί της Μάλαγα και 129-81 επί της Φουενλαμπράδα. Στη Λαμποράλ επικρατεί απογοήτευση για τον τρόπο που αποκλείστηκε η ομάδα από τον τελικό της Euroleague και κανείς δεν θα έχει όρεξη να παίξει με σοβαρή σκοπιμότητα. Συμπωματικά πέρσι τέτοια εποχή, ξανά τρεις μέρες μετά τον τελικό της Euroleague, που τότε είχε κατακτήσει το τρόπαιο η Ρεάλ, οι ομάδες αναμετρήθηκαν στην Βιτόρια με τη Λαμποράλ να επικρατεί 94-81. Σήμερα θα νικήσει η Ρεάλ και θα το κάνει εύκολα με συνοδεία Over 172.5.
Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...